banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Paylaşan Eller Şanlıurfa Kültür ve Turizm Yolu

İran'dan Van'a 120 bin turist geliyor

Geçtiğimiz günlerde İran’ın Urmiye, Tebriz ve Hoy şehirlerine gidip bir takım ziyaretlerde bulunan TÜRSAB Van Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, Tebriz’de Emekliler Derneği Başkanı ile yaptığı toplantı sonucunda, 120 bin emeklinin Van’a gelmesiyle ilgili bir sözleşme imzaladı.

İran’a yapılan ziyaretin detaylarını İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) anlatan Özgökçe, İranlı turistlerin bölge üzerinde kötü bir algıya sahip olduklarını ve bu algıyı düzeltmek için gittiklerini belirterek, İran’da birçok aileyi Van’a gelmesi için ikna ettiklerini dile getirdi.

“İranlılar bizim medyamızı günlük takip ediyorlar”

İranlıların, Türkiye’de olan biten tüm olayları medya aracılığıyla takip etiğini söyleyen Özgökçe, “Geçtiğimiz günlerde 4-5 günlüğüne İran’a gittik. Malumunuz İran’da Türkiye’de bir savaş varmış gibi bir algı var. İranlılar bizim medyamızı günlük takip ediyorlar. Bu tespiti İran’a giderken de doğrulamış olduk. İran’daki meslektaşlarımızla beraber yaptığımız toplantılarda Türkiye’de bir savaş algısı olduğunu söylediler. Bizler de bu durumun yalnız birkaç ilinde olduğunu ve Van’da saçınızın teline zarar gelmeyeceğini söyledik. Bu görüşmelerimizde de çok güzel izlenimleriz ve olumlu görüşmelerimiz oldu.” dedi.

“Turistlerin ilk ziyaret ayağı Van’a olacaktır”
İran’da yaptıkları ziyaret sonucu birçok acenteyle görüştüklerini ve bu görüşme sonucunda Emekliler Derneğinin de olduğunu hatırlatan Özgökçe, İran’da 120 bin emekli turistin Van’a geleceğini söyledi.

Özgökçe, “Görüşmelerimiz sonucu İran’dan 120 bine yakın emekliyi Van’a getirmek için bir anlaşma yaptık. Orada yaptığımız anlaşmayı Emekliler Derneği Başkanı ile görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Eğer İran’a gitmeseydik bu 120 bin emekli turist Batum'a gidecekti. Biliyorsunuz, Gürcistan ile İran arasındaki vizeler kaldırıldı. Bizler, onlara Türkiye’nin huzurlu bir ülke olduğunu, olayların olmadığını, medyada söz edilen olayların da yalnız iki ilinde sınırlı olduğunu ve Türkiye’nin diğer şehirlerinin tamamen güvenli olduğunu anlattık. Bu yönde Emekliler Derneği Başkanı’nı ikna edebildik ve sözleşme imzaladık. Bu yıl içerinde 120 bin emekliyi Van’dan sonra Türkiye’nin birçok ilini gezdireceğiz. Burada turistlerin ilk ziyaret ayağı da Van olacaktır.” şeklinde konuştu.

“İranlıları ikna ettik”

Yaptığı ziyaretlerin olumlu geçtiğini belirten Özgökçe, “Malumunuz İran’da da Nevruz Bayramı yaklaşıyor. Bu nedenle Türkiye’ye gelmek isteyen turistler vardı, ancak o turistler Van’a gelmeyi düşünmüyorlardı. Bu durumda bizler araya girdik. Turistlerin can güvenliğiyle ilimize gelmelerinde herhangi bir sorun yaşamayacaklarını söyledik ve orada da 7-8 aileyi de ikna edebildik. Onlarında akıllarında Türkiye’nin doğu ve güneydoğu bölgelerinde bir savaş olduğu algısı var. Bizler ne kadar anlatırsak da anlatalım bu algı onların zihinlerine yerleşmiş ve bir tedirginlikte muhakkak olacaktır. Malumunuz İranlılar Türkiye’yi eğlence ve alışveriş için tercih ediyorlar. Bizler de yaptığımız toplantılarda, Türkiye’nin konaklamada ve alışverişte en ucuz ilinin Van olduğunu söyledik. Ayrıca onlara Van’a çok güzel yeni AVM’lerin açıldığını da söyledik.” diye konuştu.

Van’ın İranlıların Avrupa’ya açılan penceresi olduğunu dile getiren Özgökçe, son olarak şu ifadeleri kullandı: “Van-Urumiye arası uçak seferlerinin turistlerin ilimize gelmesinde etkin bir rolü olacaktır. Şu an Van-Urumiye arası uçak seferlerinde doluluk oranı yüzde 60-70 aralarındadır. Nasip olursa yakın zamanda bu oran yüzde 90-100 civarında olacaktır. İranlıların bundan önceki yıllarda Van’ı tercih etmelerindeki en büyük etken komşu il olmasıydı. Eğer bu savaş algısını onların zihinlerinde atarsak yine Van’ı tercih edeceklerdir. Çünkü Van onların Avrupa’ya açılan penceresidir.” dedi. (Yılmaz Sönmez- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.