banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Irak'ta 16 Türkiyeli işçi serbest bırakıldı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta 2 Eylül Çarşamba günü maskeli kişiler tarafından kaçırılan 16 işçinin serbest bırakıldığı bildirildi.

İşçilerin Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği tarafından teslim alındığını açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, işçilerden bazılarıyla konuştuğunu ve sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde başkenti Washington'da bulunan Başbakan Davutoğlu, işçilerin en kısa sürede Türkiye'ye getirilmesi için hazırlık yapıldığını kaydetti.

Öte yandan serbest bırakılan işçilerin Iraklı yetkililer tarafından ifadeleri alınmasının ardından Türkiye'ye dönecekleri belirtildi.

Başkent Bağdat'ın Sadr bölgesinde Eylül başlarında çalıştıkları şantiyeden 18 Türkiyeli işçi kaçırılmış, bunlardan 2'si daha sonra serbest bırakılmıştı.  (İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.