banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

‘İnsanlık İçin Hayırlı Ümmet’ Paneli


Büyükşehir Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu’nda düzenlenen, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşmacılar davetlilere “Hayırlı Ümmet”i anlattı.

Oturum başkanlığını Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren'in yaptığı panelde Altınoluk Dergisi İmtiyaz Sahibi Abdullah Sert, Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan ve Prof. Dr. İrfan Gündüz konuşmacı olarak yer aldı. Kur’ân’ı Kerim’de geçen “Vasat ümmet” ve “Şahit ümmet” kavramları üzerinde duran Abdullah Sert ise, Ümmetin birlik beraberlik içinde, denge unsuru ve odak merkezi olmasının altını çizdi.

Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan ise yaptığı konuşmada, ümmetin “sünnet” üzerine bina edilmesi noktasında önemli tespitlerde bulundu. Ümmetin manevi şahsiyetine leke getirmemesi gerektiğinin altını çizen Çakan, bu konuda her ferdin hassasiyet sahibi olması gerektiğini hatırlattı.

Son bölümde ise Prof. Dr. İrfan Gündüz vakfiyelerden yola çıkarak nasıl bir merhamet medeniyeti olduğumuzu çeşitli örneklerle dile getirdi. Dedelerimizin sosyal hayatta hangi alanda sıkıntı varsa o alanda parti değil vakıf kurmak için dertlendiğini ve harekete geçtiğini ifade etti.

"İnsanlık için Hayırlı Ümmet " adlı panel, İstanbul Ayasofya Tasavvuf Musiki Grubunun konseriyle son bulurken Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı düzenlenen panelden dolayı konuşmacılara teşekkür etti.

 Öte yandan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından panele katılan davetlilere lokum, hurma ve su ikram edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.