banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Yaklaşan yılbaşı öncesi Gaziantep’in en işlek cadde ve sokaklarının piyango satış tezgâhları ile işgal edilerek devlet eli ile halkın kumara teşvik edilmesine tepki gösteren halk, insanların devlet eliyle kumara teşvik edildiğini ifade etti.

Allah’ın yasakladığı bir şeyden kimsenin hayır görmediği, her yıl âlimler tarafından yüksek sesle dile getirilmesine rağmen devlet her yılbaşı öncesi en işlek cadde ve sokaklara dizilen piyango satıcıları ile insanları kumara sürüklüyor.

Milli Piyango ve benzeri oyunların devlet eli oynatılmasına tepki gösteren Ali Korkut isimli vatandaş, Allah’ın haram kıldığı bir şeyin devlet ile yapılmasına tepki gösterdi. Korkut, “Devlet bu haramın satışını yasaklayıp engellesin. Görüyorsunuz her yıl yılbaşı kutlamaları denilerek haram olmasına rağmen her yerde kutlama hazırlıkları ile çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bunlar Müslüman olan bir ülkeye yakışmıyor.” dedi.

Milli Piyango ve benzeri oyunları kazanan hiç kimsenin bundan hayır görmediğini söyleyen Hayri Taş, piyangoyu kazananların hayatlarının iyi son bulmadığını gördüklerini söyledi. Allah’tan hayırlısının istenilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Taş, piyango gibi kumarların haram olduğunu ifade etti.

“Haram paradan hayır gelmez”

Haram olan bir şeyden kimsenin hayır görmediğini ve göremeyeceğini belirten Halil Can ise “Milli piyangonun haram olduğunu herkes biliyor. Bu noktada zaten sürekli âlimlerimiz uyarılarda bulunuyor. Bizler vatandaşlar olarak bunun haram olduğunu biliyoruz. Allah’a hamd olsun almıyoruz. Kimseye de almasını tavsiye etmiyoruz. Çünkü bu haram para çıksa bile bundan bir hayır gelmez.” diye konuştu.

“İnsanları ‘ya çıkarsa’ hayalleri ile kandırıyorlar”

İnsanların ‘ya çıkarsa’ hayalleri ile kandırarak kumara teşvik edildiğini belirten İsmail Polat, “Bu paranın alın teri olmadığını biliyoruz. Yıllardır insanları ‘ya çıkarsa’ hayalleri ile kandırıyorlar. Ben bu güne kadar almadım. Almak da istemiyorum. Benim yaşım 33. Şu ana kadar hiç bilet almadım ve almayı da düşünmüyorum.” şeklinde konuştu.

“Allah (cc) verdiği rızıktan başka bir şeyler aramak yanlıştır”

Piyango biletinden kazanılan paranın haram olduğunu belirten İbrahim Çoban ise “Dinimizce zaten piyango caiz değildir. Bu tür şans oyunları haram ve yasaktır. Bunun hiç kimse hayrını görmemiştir. Kimse de bunun hayrını görmez. Bunun hayrını gören biri bize söylesinler biz de görelim. Allah (cc) verdiği rızıktan başka bir şeyler aramak yanlıştır.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.