banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

İnsan Hakları Savunucuları DBP'li belediyeyi kınadı

İnsan Hakları Savunucuları Derneği  Genel Başkanı Ali Akbaş, yaptığı açıklamayla Diyarbakır'da DBP’li belediye tarafından billboardlara Peygambere hakaret içerikli afişler asılmasını lanetledi.

Söz konusu eylemin, İslam peygamberine, İslam inancına, Müslümanlara karşı yapılan bir insan hakları ihlali ve ayrımcılık olduğunu belirten Akbaş, "Hiç kimsenin Müslüman profilini, çocuk tecavüzcüsü, cinsi sapık göstermeye hakkı yoktur. Tepkiler üzerine “yanlışlık oldu” diyerek olayı kapatmaya hakkı yoktur." ifadelerini kullandı.

PKK yöneticilerinin küçük yaşta dağa kaçırılan kızlarla çekilmiş fotoğraflarına atıfta bulunan Akbaş, HDP'ye seslenerek, "Neden bu çocuk tecavüzcüsü PKK baronlarına sesiniz çıkmıyor utanmadan sanki marifetmiş gibi internette boy boy fotolarını yayınlıyorlar. Neden HDP'li belediyelerin reklam panolarında, bu çocuk tecavüzcüsü PKK ağalarının resimleri altında, 'çocuk tecavüzcülüğüne hayır, çocuk gelin yoktur, tecavüzcü PKK ağaları vardır' sloganları!, 'yanlışlıkla'  yazarak !!, yayınlanmıyor !. Sizin derdiniz çocuk tecavüzcüleri ile değil, Müslümanlarla, İslam peygamberi ile." dedi.

Akbaş, dindar Kürt halkından oy alan HDP'nin, bu afiş skandalı ile gerçek yüzünü ortaya koyduğunu belirtti. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.