banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

İnşaatı tamamlanamayan cami yardım bekliyor

Bitlis merkeze bağlı Tatlıkaynak (Xımıçur) köyünde  yapımına başlanan ve yüzlerde köy sakininin   rahatça ibadetini yapabileceği  Cami ve Kur’an Kursu inşaatı,  maddi  imkânsızlıklar nedeniyle bir türlü tamamlanamıyor. Caminin resmi prosedürler nedeniyle Diyanetin bünyesine alınamamasından dolayı inşaatının tamamlanması için yardım da toplanamadığı belirtildi.

Köylerinin belediye sınırları mı, yoksa İl Özel İdaresinin sınırlarının içinde mi  olduğu netleştirilmediğinden dolayı camiyi diyanet bünyesine alamadıkları için yardım toplayamadıklarını ifade eden Tatlıkaynak Cami Yaptırma Derneği Başkanı Hasan Kara, sorunun çözülmesi için yetkililerin duyarsız davrandığını ileri sürdü.

“Yetkililerin duyarsızlığı yüzünden cami inşaat halinde kaldı”

Yetkililerin kendilerini başından savmaya çalıştığını, bu nedenden dolayı resmi olarak yardım toplayamadıklarını iddia eden Kara, şöyle konuştu:

“Şimdiye kadar köy statüsündeydik. Fakat daha önceki belediye tarafından, köyün belediye sınırları içinde olduğuna dair bazı girişimler yapıldı. Bu da olduğu gibi öyle bırakıldı. Şimdi köyün belediye sınırları mı, yoksa İl Özel İdare sınırları içinde mi belli değil. Belediyeye gidiyoruz, ‘size haber vereceğiz’ deyip özel idareye gönderiyor. Özel idareye gidiyoruz ‘bilmiyoruz size haber vereceğiz’ deyip belediyeye gönderiyor. Yetkilileri biran önce bu sorunu çözmelerini bekliyoruz.”dedi.

Kara, tapusu yapılan caminin bir türlü Diyanetin bünyesine alarak resmileştiremedikleri için Diyanetten resmi olarak yardım alamadıklarını da sözlerine ekledi.

“İnşaat halindeki cami herkesin değeridir”

İnşaat halinde kalan caminin tamamlanması için gerek yetkililerin, gerekse de hayırsever ve işadamlarının kendilerine yardım yapmasını isteyen Kara, “Cami resmiyete kavuşamadığından dolayı işadamlarının kapısını da çalamıyoruz. Vatandaşların ve köylünün yardımıyla buraya kadar yapabildik. Artık bundan sonrası için yapacak hiçbir imkânımız yoktur. Burada kalan köy çocukları caminin olmayışı nedeniyle dini eğitimlerden uzak kalıyor. Kur’an Kursu’na gidemiyor. Bu sorunun çözülmesi ve herkesin değeri olan cami inşaatının bitirilerek ibadete açılması için yetkililerden, hayırseverlerden ve işadamlarından yardım bekliyoruz.” diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.