banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

İNHAP; Tesettür zulmüne son verilsin
İşte o açıklama;

 

Allah Teâlâ mü’mineleri kem gözlerden sakındırmak ve onları şehvetperestlerin şerrinden korumak için onların örtünmesini emretmektedir. Bu emir bütün Müslüman bacılar için geçerlidir. Nasıl ki namaz, oruç her Müslüman için farz ise tesettürde her Müslüman için farzdır. Allah’ın bu emri karşısında her Müslüman bacımızın örtünmesi bir zorunluluktur. Bu emir bütün mekân ve zamanlar için geçerli olduğu da herkesin malumudur. Rablerinin emirlerini her şeyin üstünde tutan bacılarımız, Allah’ın bu emrine de uyarak tesettürlerine bürünmüşlerdir.

 

Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle, dışarı çıkarken üstlerine cilbablarını alsınlar. Bu, onların tanınmasını ve bundan dolayı incitilmemelerini sağlar. Allah, Gafur’dur, Rahîmdir." (Ahzab, 33/59).

 

Bacılarımız Allah’ın bu emirlerini yerine getirirken Allahın dinine savaş açmış bazı kesimler, bacılarımızın iffeti olan tesettürleri ile başta okullar olmak üzere kamusal alan adını verdikleri mekânlara sokmamak için ellerinden geleni yaptıklarını, Müslümanlar olarak üzüntüyle müşahede etmekteyiz. Bu yetmezmiş gibi tesettürleriyle zorunlu ilköğretim okullarına gitmeye çalışan küçük kızlarımızı, bazı öğretmen ve idarecilerin suç olmasına rağmen okula ve sınıflarına almama, sürgün etme, onları küçük düşürecek hakaretlerde bulunma, gizlice fotoğraflarını çekip basına verme, hatta ve hatta tesettürlerinden dolayı dayak atma gibi türlü türlü eziyetlerden geçirdiklerini görüyoruz. Bütün bunlar yetmezmiş gibi birde çocuklarının haklı tercihlerine saygı duyup onları destekleyen velilere de reva gördükleri zülüm dolu faaliyetlerini de gün geçtikçe artırmaktalar.

 

 

Bu zalimlere diyoruz ki;

Sizlerin bu reva gördüğünüz zulümlerle rablerine tam teslim olmuş Müslümanları dinlerini yaşamalarından çevireceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Eğer bu yaptıklarınızla sabır ve mukavemetlerimizi kırıp haklarımızdan vazgeçip geri döneceğimizi düşünüyorsanız; Hz. Âdem (as)’den günümüze kadar biz Müslümanların mücadelelerimizden asla geri dönmediğimizi göreceksiniz.

 

Mü’minlere diyoruz ki;

Gelin zalimlere karşı “Hayır ve takvada yardımlaşalım.” (Maide/2) Allah’ın Kitabı Mübin’inde belirttiği gibi “Allah’ın ipine topluca sımsıkı sarılalım ve bu konuda da ayrılığa düşmeyelim”(Ali İmran/103)Yoksa bu mazlum bacılarımıza reva görülen zulmün hesabını Allah’ın katında hiç birimiz veremeyiz. O halde Gelin Allah’ın tesettür emrini yerine getiren bacılarımızın arkasında durarak onları destekleyelim.

 

Yetkililere sesleniyoruz:

Bu çocuklara yapılan zulümler başta olmak üzere yapılan hiçbir zulme göz yummayın. Yoksa sizin “ dindar bir nesil” projenizde samimi olmadığınız kanaati uyanacaktır" denildi.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.