banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

İngiliz heyeti Şanlıurfa'yı inceliyor
Heyet ilk olarak Şanlıurfa Valiliğini ziyaret ederek Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’le görüştü.



Valilik Toplantı Salonunda heyet ile görüşen Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç heyeti Şanlıurfa’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik potansiyeli hakkında bilgi verdi.



Şanlıurfa’nın 1 milyon 700 bin nüfus ve 10 ilçeden oluşan büyük bir kent olduğunu anlatan Vali Güvenç, Şanlıurfa’nın Suriye ile komşu olduğunu belirterek,  “Türkiye’nin Suriye ile 900 km yakın bir sınırı var. Bunun 223 km’si bizim ilimiz sınırdadır. Sınırımızda yer yer köyler ikiye bölünmüş durumda dolaysıyla bizim vatandaşlarımızın karşı tarafla akrabalık bağları bulunmaktadır. Bunun da kendine göre getirdiği sorumluluklar vardır” dedi.



Suriye’den Türkiye’ye sığınan Suriyeli vatandaşlarla da ilgili konuşan Vali Celalettin Güvenç Suriye’den bize göç eden insanlar var bildiğim kadarıyla 20 binin üzerinde mülteci kampı yaptık hepsine ağırlıyoruz. Yemelerini, içmelerini, sağlık sorunlarını hepsinin üstesinden geliyoruz. Benim ilimde de var öyle bir kamp bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz” dedi.



Tarım potansiyeli hakkında da heyete bilgi veren Vali Güvenç “Şu anda 2 milyon dekar araziyi sulamaya başladık. Amacımız bir beş yıl içerisinde 6 milyon dekar gibi bir alana çıkarmak. Dolaysıyla bu yatırımlar bölgenin refah düzeyini arttırmakta ve cazibe merkezi haline getirmektedir” diyerek konuşmasını sürdürdü.



Heyet Başkanı David Bill; Vali Güvenç’e teşekkür ederek, “Sizin kuruluşunuz diğer kuruluşlarla bölge halkıyla nasıl çalıştığını işbirliği yaptığını görmek istedik. Şu zamana kadar Atatürk Barajı ve GAP idaresiyle görüştük. Bu yüzden Türkiye’nin bu bölgeye nasıl bir yatırım yaptığını konusunda biraz bilgimiz var. Dün akşamda bu bölgedeki güzel yerleri gezme olanağımız oldu. Bu bölgenin tarihi konusunda bilgi edindik” dediler.



Ziyaretin sonunda Vali Celalettin Güvenç, heyete Şanlıurfa’yla ilgili tanıtım seti hediye ederken, görüşmede kendisine Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu da eşlik etti.





BURADAN AYRILAN İNGİLİZ HEYETİ BELEDİYE BAŞKANI FAKIBABA’YI MAKAMINDA ZİYARET ETTİ.



İngiltere Kraliyet Savunma Etütleri Kolejinden oluşan 12 ülkeden 22 kişilik heyet Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba’yı makamında ziyaret etti. Bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak için Şanlıurfa’ya gelen heyet Başkan Fakıbaba’dan şehircilik çalışmalarıyla alakalı bilgiler aldılar. İngiltere Kraliyet Savunma Etütleri Kolejinden oluşan heyetin başkanı David Bill, Fakıbaba’ya Şanlıurfa’nın turizm hareketliliğini ve kültürel varlığı tarihi dokularını sordu. Fakıbaba, kendisini ziyarete gelen heyete tarihin sıfır noktası olarak kabul edilen Göbeklitepe’yi ve şehrin diğer tarihi turistik noktalarını anlattı. Heyet ziyaretin anısına Başkan Fakıbaba’ya bir plaket verdi.

İngiltere Kraliyet Savunma Etütleri Kolejinden oluşan heyetin başkanı David Bill, 22-23 Mayıs tarihleri arasında Diyarbakır, Şanlıurfa ve Gaziantep illerinde gezi -incelemelerde bulunacaklarını ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi ile Atatürk Barajını da gezeceklerini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.