banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

İngiliz gazeteciler sınır dışı edildi

Diyarbakır’da tutuklandıktan sonra serbest bırakılan VICE NEWS’in muhabirleri Jake Hanrahan ve Philip John Pendlebury sınır dışı edildi.

Kaldıkları Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'dan serbest bırakıldıktan sonra İl Göç İdaresi Müdürlüğü yetkililerine teslim edilen Hanrahan ve Pendlebury, işlemlerinin ardından uçakla Adana'dan Almanya'nın Düsseldorf kentine gönderildi.

İngiliz muhabirler cezaevinden serbest bırakıldıktan sonra önce Adana Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne ardından da İl Göç İdaresi Müdürlüğü yetkililerine teslim edilmişti.

İngiliz muhabirler; Philip Gıngel Hanrahan ve Philip John Pendlebury ile tercümanları Mohammed İsmael Rasool, silahlı örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dâhil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek gerekçesiyle Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklanmıştı. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.