banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

İnanır, ergenekonculara tam destek verdi!

İnanır, ergenekonculara tam destek verdi!

Ergenekon Terör Örgütü ve Balyoz Darbe Planı davalarının tutuklu sanıklarını destekleyenlerin kervanına sinema sanatçısı Kadir İnanır da dahil oldu.

İnanır İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve arkadaşlarının önderliğinde kurulan Cumhuriyet Güçbirliği'ni "Beynimle ve yüreğimle destekliyorum" demesi dikkat çeki.

Aydınlık gazetesine konuşan İnanır, Ergenekon davası ile ilgiliyle çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ergenekon'un uyduruk bir senaryo olduğunu savunan İnanır, "Bu dava kesinlikle bitecektir. Çekilen acılar toplumumuzun gelişmesinin ışığı olacaktır. Uyduruk bir senaryo olduğuna inanıyorum. Toplumumuzun gelişmesini istemeyen emperyalist güçlerin bir oyunu olduğunu düşünüyorum. Silivri'deki yurtseverlere selam olsun." diye konuştu.

24 Nisan tarihli Aydınlık gazetesine röportaj veren Türk sinemasının ünlü sinema sanatçısı Kadir İnanır, 12 Haziran seçimleri öncesi ülkede darbe yapılmasını öngören Ergenekon ve Balyoz Darbe Planı'nı destekleyen söylemleriyle tüm dikkatleri üzerine çekti. İnanır, bir taraftan sinema dünyasının 12 Mart 1971 ve 12 Eylül 1980 askeri darbelerinden olumsuz etkilendiğini dile getirirken diğer taraftan ülkede darbe öngören Ergenekon ve Balyoz davası sanıklarına destek çıkıyor. 12 Eylül döneminde ilerici ve çağdaş film yapanların yargılandığını, darbeyle ilgili 5 filmde görev aldığını belirten İnanır, "Darbe adlı filmim TV'lerde bile gösterilmiyor." diyor.

İşçi Partisi önderliğinde kurulan Cumhuriyet Güçbirliği'ni "Beynimle ve yüreğimle destekliyorum" diyen inanır şöyle devam ediyor:

"Olumsuzlukların ortadan kalkması için bireylerin tek başına düşünmesi ve direnmesi/eylem yapması olumlu sonuç getirmez. Aynı düşüncede olan insanların örgütlenerek bir güçbirliği oluşturması doğru olandır."

Bu arada ulusalcı görüşleri ile tanınan sinema sanatçısı Tarık Akan da, İşçi Partisi yanlısı Aydınlık gazetesine 27 Mayıs ve 28 Şubat askeri darbelerini öven açıklamalarda bulunarak, "27 Mayıs ve 28 Şubat'ın önümüzü açtı." demişti.
haber vaktim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.