banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

İnançlı kişiler daha muhafazakar değilmiş!
İngiliz The Observer gazetesinin yaptığı bir kamuoyu araştırması ilginç sonuçlar ortaya koyarken, bir ezberi de bozdu. Araştırma yaygın görüşün aksine dini inançları güçlü kişilerin yabancılar ve eşitlik konularında çok daha eşitlikçi bir tavır içinde olduklarını gösteriyor.
Araştırma yaygın görüşün aksine dini inançları güçlü kişilerin yabancılar ve eşitlik konularında çok daha eşitlikçi bir tavır içinde olduklarını gösteriyor.
İngiliz The Observer gazetesinin yaptığı bir araştırma inançlı kişilerin daha muhafazakâr olduğu yönündeki yaygın inanışı çürütüyor. Dini inançları güçlü kişilerin yabancılar, göç ve eşitlik gibi konularda daha eşitlikçi bir tavır sergiledikleri görülüyor.
İnançlı vatandaşlar siyasetle yakından ilgilendiklerini, imza toplama ya da gösteriye katılma gibi siyasi eylemlere katıldıklarını belirtiyor. Bu kişilerin yüzde 55'i kendilerini sol yelpazede konumlandırıyor.
Örnek olarak Londra'da gelir dağılımındaki adaletsizliği protesto etmek için St.Paul Katedrali önünde başlayan "Londra'yı İşgal Hareketi"ne destek veren Canterbury Başpiskoposu Rowan Williams gösteriliyor.
Anglikan Kilisesi'nin en üst düzey yetkilisi olan Williams, protestocuların gündeme getirdikleri toplumsal sorunların tartışılması gerektiğini söylemişti.
Araştırmaya göre, serbest piyasa ekonomisine pek sıcak bakmayan inançlı kişiler, herkesin mutluluğu ilkesi üzerine kurulu dini, ilerici içeriğe sahip bir yapı olarak görüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.