banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

'İnanç ve ibadetlere saldırmanın hiçbir akli, ahlaki açıklaması olamaz'

ODTÜ’de namaz kılan öğrencilere yönelik yapılan saldırılara bir kınama da Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği’nden geldi.

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, sendika binasında yaptığı basın açıklaması ile ODTÜ’de namaz kılan öğrencilere saldıran grupları kınadı. Şeker, inanç ve ibadetlere saldırmanın hiçbir akli, ahlaki açıklamasının olmadığını söyledi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) yine utanç verici bir olaya sahne olduğunu belirten Şeker, “İnsan hak ve özgürlüklerini dokunulmaz değerler olarak benimsemiş bir sendika olarak, doğrudan insanımızın inanç ve ibadet özgürlüğünü hedef alan saldırıyı, ideolojik vandallığı da aşan bir çirkinlik, çirkeflik olarak değerlendiriyor ve kınıyoruz.” dedi.

“Tedbirlerin alınmaması düşündürücüdür”

ODTÜ’de ortaya çıkan görüntünün gelecek adına kendilerini endişelendirdiğini vurgulayan Şeker, “Özgürlüklerin en geniş ve rahat bir şekilde yaşanması gereken bilim yuvalarında meydana gelen özgürlük karşıtı girişimlere; hoşgörüsüz, tahammülsüz tavırlara, insan hayatını hedef alan saldırılara yönelik tedbirlerin alınmaması düşündürücüdür.” diye konuştu.

“Hukuki yollara başvuracağız”

“Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi olarak, öğrenci görünümlü Vandallar hakkında gerekenin yapılması için YÖK Başkanlığı’na ve hukuki yollara başvuracağız.” diyen Şeker, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Baskının olmadığı, kişisel hakların istismar edilmediği, herkesin inancının gereğini özgürce, hiçbir baskıya, şiddete maruz kalmadan yerine getirdiği bir üniversite en büyük temennimizdir. Bir kez daha her türlü şiddeti kınıyor, ilgilileri bilimin ve barışın gerektirdiği sorumluluklarının gereğini yapmaya, gençlerimizi sağduyuya, saygıya davet ediyoruz.” (Zeki Aras - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.