banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

İmralı'dan dönen Mehmet Öcalan konuştu

İmralı dönüşü açıklama yapan Mehmet Öcalan, ağabeyi Abdullah Öcalan'ın televizyon talebi olmadığını, televizyonun cezaevi müdürünün isteğiyle koyulduğunu dile getirdi. Öcalan, ayrıca ağabeyinin Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadıniçin üzgün olduğunu dile getirdi.

ÖCALAN'IN ÖLDÜRÜLEN 3 PKK'LIYA YORUMU

Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan'ın Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadınla ilgili olarak da 'Çok üzüntülü bir görüştü. Fransa'daki katliama çok üzüldü ve kendisi bu katliamı kınıyor. Kendisi bu katliam bir an önce açığa çıkartılmalı dedi ' şeklinde konuştu.

Öldürülen PKK'lı Sakine Cansız Abdullah Öcalan'la PKK'yı kuran isim, bir nevi Öcalan'ın yol arkadaşıydı. Ancak ilerleyen zamanlarda aralarında bir ayrılık olmuş ve iki ismin arası açılmıştı. PKK lideri Öcalan için her şeye rağmen manevi bir değer taşıyan Cansız'ın barış istemeyen çevrelerce Öcalan'a duygusal çöküntü yaşatmak için öldürüldüğü iddialar arasında..

"TELEVİZYON İÇİN CEZAEVİ MÜDÜRÜ ÇOK ISRAR ETMİŞ"

İmralı dönüşü açıklamalarına devam eden Mehmet Öcalan PKK liderinin televizyon talebi olmadığını da ifade etti. "O televizyon istemediğini söyledi. Televizyonu, cezaevi müdürü çok ısrar ettiği için almış. 13 sene olduğunu, televizyona ihtiyacı olmadığını ifade etti"

Ayrıca Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan'ın eş başkanlarının da adaya gelmesi halinde Fransa'daki süreçle ilgili görüşebileceğini de aktardığını sözlerine ekledi. (ensonhaber)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.