banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik

İmam Hatipli öğrenciler Hz. Hüseyin'i andı

Gaziantep’te İmam Hatip ve İlahiyat Gönüllüleri Derneği (İLK-DER), tarafından, Kerbela hadisesinin yıldönümü münasebetiyle düzenlenen programda, Hz. Hüseyin ve yarenleri anıldı. 

İlk-Der binasında düzenlenen program Mehmet Ali Çolak’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programa çok sayıda İmam Hatip öğrencisi katıldı. Programın açılış konuşmasını Ersen Ardıç yaptı.

Ardıç konuşmasında, “İmam Hatip ve İlahiyat Gönüllüleri Derneği olarak her ay böyle geniş katılımlı bir program düzenleyeceğiz. Kerbela’nın, zalimlerinin isimlerinin unutulduğu gibi, kendileri de lanetle anılmaktadır. Şehitler ise rahmetle anılmaktadırlar. İsimleri ise,  Müslümanların hayatlarında yaşamaya devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Abdurrahman Kılıç Hoca ise, “Kerbela olayının konuşulmaması doğru olmayacaktır. İslam’dan önce de peygamberlerin hayatında bu tür olaylar olmuştur. Ama Rabbimiz bu olayları gizlemeden Kuran’da anlatmıştır. Bizim  de Kerbela olayını konuşarak, Kerbela’dan gerekli dersi çıkarmamız gerekir.”dedi. 

Program İmam Hatipli öğrencilerin Hz. Hüseyin üzerine seslendirdiği şiir ve ezgilerle devam etti. Programın sonunda misafirlere aşura ikram edildi.   (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.