banner2
Öne Çıkanlar Urfa haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği

İmam-Hatip Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Kasım Akgönül, PKK yandaşlarının HDP’nin çağrısıyla dini değerlere ve imam-hatip okullarına yaptıkları saldırılarla ilgili açıklama yaptı.

İmam-Hatip Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Akgönül, yaşanan olaylarda camiler, medreseler ve Kur’an Kurslarının hedef haline alındığına dikkat çekti.

“Şer odaklarının hedefinde insanları imar eden kurumlar vardır”

PKK yandaşlarının gösterilerde özellikle İslam dinine saldırmaya çalıştığına vurgu yapan Akgönül, “Yapılan saldırıların İslam’a yönelik yapılmasıyla ilgili önemli bir kanıt şudur: Bu olaylarda camiler, medreseler ve Kur’an kursları hedef alınmıştır. Buralara saldırılmasının sebebi, bu tür yerlerde yetişen kişilerin İslami eğitim almış olmalarıdır. Çünkü İslam, yağmaya, yıkmaya ve talana müsaade etmiyor. Bu nedenle bu tür şer odaklarının hedeflerinde, insanları imar eden kurumların olduğu görülecektir.” dedi.

Akgönül, toplumu anarşiye sürükleyen olayların yaşanmaması için imam-hatip okullarının önemli olduğunu ifade etti.

“İmam-hatip okuyanlar şiddete karşı olduğu için imam-hatipler hedef alınıyor”

PKK zihniyetinde olan insanların imam-hatip okullarına düşman olduğunun altını çizen Akgönül, “İmam-hatip okulları faaliyete geçtikten sonra halk, dinden haberdar oldu ve çocuklarını dini değerler doğrultusunda yetiştirmeye başladı. Son yaşanan olayların nedeni, imam hatip mezunlarının içinde olmadığı bir nesilden kaynaklanmaktadır. Çevreyi yıkan, yakan ve yağmalayan türde insanlar bu okullardan çıkmazlar. İmam-hatiplere yönelik saldırılar, bunu göstermektedir. Çünkü imam-hatiplerden mezun olanlar şiddet ve yağma gibi eylemlerde bulunmazlar. Bu okullardan mezun olanlar, şiddete karşı olduğu ve şiddet kullananları uyardığı için imam-hatipler hedef alınıyor. İmam-hatip okullarına yapılan saldırı, dinin değerlerine yapılan saldırıdır. Bu tür kişiler, imam-hatip okulları ve dini kurumlara düşmandır.” şeklinde konuştu. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.