banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor

İmam hatip okulları 64 yaşında

İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, imam hatip okullarının kuruluş yıldönümü vesilesiyle bir basın açıklaması yayımladı. Açıklamada, değişen dünya şartlarında kendini unutan insanlığın bugün her zamankinden daha fazla bu okullara ihtiyaç duyduğuna dikkat çekildi.

İmam hatip okullarının, medreselerin kapatılmasının ardından din eğitimi alanında doğan boşluğu doldurabilmek için milletin talebi, ısrarı ve mücadelesi ile  13 Ekim 1951 tarihinde açıldığını belirten Bekiroğlu, “Milletin imanını ve ruhunu yıkayacak hocanın kalmadığı bir dönemde imam hatipler, milletin ruhuna bir cemre gibi düştü. Milletin, sahiplenip teveccüh göstermesiyle ve bizzat inşa etmesiyle her geçen gün bu okulların ve öğrencilerinin sayısı artmıştır. Zaman zaman engellemelere rağmen ‘milletin çimentosu’ olan bu okullar her dönemde bir bütünün parçası olarak eğitimde temel ihtiyaç olarak var olmuş, edebiyattan sanata, spordan siyasete birçok alanda yetiştirmiş olduğu ilmiyle amil başarılı insanlarla ülkemize ve milletimize yeni ufuklar açmıştır.” dedi.

“İnsanlık, bu okullara her zamankinden daha çok muhtaç”

Bekiroğlu, açıklamasında son olarak şu ifadelere yer verdi: “Değişen dünya şartları karşısında sadece maddeyi esas alıp manayı terk eden ve bu sebeple değerlerini, kendini unutan insanlığın bu okullara bugün her zamankinden daha çok muhtaç olduğunun bilinciyle ülkemizi ve dünyamızı, madde ve manayı kuşatan müfredatı ile örnek olan bu okullarımızla buluşturmayı, insanoğlunun kendini bilmesi ve Rabbini bulması adına önemsiyor,  bu okulların mezunu, mensubu ve hadimi olmaktan kıvanç duyuyoruz. 64. yılını kutladığımız imam hatip okullarımızın kıyamete kadar nice asırları Kur’an’ın ve İslam’ın nuruyla aydınlatmasını ve insanlığın ruhunu ve gönlünü bu aşkla kuşatabilmesini Rabbimizden niyaz ediyoruz.”

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.