banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Urfa Balıklıgöl MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

İmam Hatip öğrencilerinden kutlu doğum etkinliğ

Şanlıurfa Şair Nabi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri okulun bahçesinde saat 14.30’da kutlu doğum etkinliği düzenledi.

Sunuculuğunu İsmail Çoban’ın yaptığı program Kuran tilaveti ile başladı. Arapça ve Türkçe Mevlidin okunduğu programda Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubu ilahiler seslendirdi. Peygamber Efendimizi hiç bir sözün anlatmaya kafi gelemeyeceğini söyleyen Şair Nabi Anadolu İmam hatip Lisesi Müdürü İshak Altundağ, “ Bu gün burada peygamber Efendimizin 1443. yılını kutlamak için bulunuyoruz. Hiçbir söz Peygamber Efendimizi (s.a) anlatacak kadar güzel değildir. Hiçbir söz onu anlatamaya yetmez ne benim sözüm ne de bir başkasının sözü." dedi.

 

Peygamber Efendimizin mütevaziliğine değinen Altundağ "Hz Muhammed (sav) insanların ulaşamayacağı kadar yüce bir insandı ne de çok sıradan bir insandı o bir peygamberdi. Mesela namaz kıldığında torunu onun üstüne çıktığında dakikalarca secdede kalmış ki, torunu kendi oyununu bitirsin, atçılık oynuyormuş torunu. Kendisine fethettiği bir ülkenin kumandanı geliyor karşısında tir tir titriyor o ise ' korkma ben kral değilim, ben Kureyşli kurutulmuş et yiyen bir kadının oğluyum' diyordu" ifadelerini kullandı. Okunan şiirler ve seslendirilen ilahi ve ezgilerle devam eden program, Mustafa Çetin'in okuduğu kapanış duasıyla son buldu. (Hüseyin Sarıkuş - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.