banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

İmam Hatip öğrencilerinden aşure programı

 Mazıdağı İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri aşure günü dolayısı ile okul yemekhanesinde program düzenleyip aşure dağıttı.

Programa siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve  sendikaların yanı sıra, ilçe  kaymakamı, Belediye Başkanı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü davet edildi.

Program saat 13.30’da başlayan program yoğun ilgi gördü. 10.uncu sınıf öğrencisi Mehmet Taha'nın okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Selamlama konuşması yapan Okul Müdürü Haşim Üre, bu programı aşure günün iyi anlaşılıp idrak edilmesi amacıyla düzenlediklerini belirtti.,Selamlama konuşmasından sonra günün anlam ve önemini belirtmek için kısa bir konuşma yapan 11. sınıf öğrencisi Rümeysa Özek, Muharrem’in 10.nuncu gününde vuku bulan olay ve mucizeleri kısaca özetledi. Özek, müslümanların Muharrem ayında özellikle aşure günü ibadetlere daha önem vermesi gerektiğini dile getirdi.

Program, İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan ilahi grubunun aşure günü ve Kerbela ilgili seslendirdikleri ilahiler ile devam etti. İmam Hatip orta okulu kız öğrencilerinin seslendirdikleri ilahiler, katılımcılara yoğun duygulu anlar yaşattı.

Program yapılan duanın  ardından ikram edilen aşure dağıtımı  ile sona erdi.           (Süleyman TUNA- İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.