banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

İlköğretim öğrencileri ağaç dikti
Toplam 300 adet fidandan oluşan ağaç dikimi davul zurna eşliğindeki halkoyunları gösterisiyle başlatılarak yapıldı.

Fidan dikimine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, burada yaptığı konuşmada ağaç dikmenin önemine değinerek, “Biz hakikaten yeşilliği seven ağaç kültürü, orman kültürü olan bir toplumdan geliyoruz. Ceddimiz Fatih Sultan Mehmet ne demişti? “Ormanlarımdan bir dal kesenin başını keserim” diye fetva çıkarmış. Bu kadar tabiata, ağaca, ormana, önem veren bir toplumuz. Bu kültürü yaşatmak için buradayız. Yine Peygamberimizin bir sözü var: “Kıyamet koptuğu anda bile elinde bir fidan olan onu diksin” diyor. Bu da inancımızın, kültürümüzün ağaca, yeşilliğe, ormana ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Bugün bu okulda olmaktan son derece mutluyum. Kendim iki tane de ağaç diktim. Bunlardan birisi akasya diğeri ise çınardı. Çınar yine kültürümüzde olan ve son derece uzun ömürlü olan bir ağaçtır. Osmanlı İmparatorluğunu temsil eden bir ağaçtır. Bu organizasyonun yapılmasında eme geçen okul müdürümüzü, öğretmenlerimizi  tebrik ediyoırum. Öğrencilerimin gözlerinden öpüyorum” dedi.

Ağaç dikimi töreninden sonra aynı bölgede bulunan Nene Hatun Anaokulu’na geçerek incelemelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, sınıf sınıf dolaşarak öğrencilerle bir süre sohbet etti. Daha sonra öğretmenlerle bir araya gelen Sayın Pala öğretmenlere,  bir sorunlarının olup olmadığını sordu. Bir sorunlarının olmadığını belirten öğretmenlere: “ Sizlerden başarılar bekliyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.