banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

İlk hacı kafilesi döndü

Kutsal topraklarda hac ibadetini tamamlayan Gaziantepli hacılar dönmeye başladı. İlk hacı kafilesini Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik ve hacı yakınları karşıladı.

Gaziantep Havalimanı’nda dua ve ikramlarla karşılanan hacıların yüzlerinde kutsal toprakları görmenin yanı sıra kırk gün ayrı kaldıkları ülkelerine ve yakınlarına kavuşmanın sevinç ve mutluluğu da görüldü. İl Müftüsü Çelik, kafilenin en yaşlısı Naciye Karataş’a bir buket çiçek hediye etti. Müftü Çelik, hacıların, haclarının Allah katında mebrur olması temennisinde bulundu.

Memleketlerine dönmenin heyecanını yaşadıklarını belirten hacılar ise, “Hac ibadeti çok mutlu ve güzel bir ibadetti. Tüm dünya Müslümanlarının orada birbirini görmesi ve omuz omuza birlikte tek vücut halinde Kâbe etrafında ibadet etmesi çok güzel bir an, Rabbim inşallah gitmeyenlere de nasip etsin.”şeklinde temennilerde bulundular.

Hacıların dönüşünün 16 Ekim tarihine kadar devam edeceği belirtildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.