banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

İLİM YAYMA CEMİYETİ ŞANLIURFA ŞUBESİ KURULDU

İlim Yayma Cemiyeti (İYC) Genel Merkez Teşkilat Müdürü Nurullah Şimşek ve Müdür Yardımcısı Salih Sağır tarafından 09.12.2014 Salı günü yapılan son toplantı sonucunda İYC Şanlıurfa Şubesi resmen ve fiilen kurulmuş oldu.

Müteşebbis heyet ile yapılan toplantıya katılan İYC Genel Merkez Teşkilat Müdürü Nurullah Şimşek, “Şubemizin kuruluş işlemleri bir süredir devam ediyordu, birkaç kez Urfa’da bu yönde girişimlerde bulunduk, yaptığımız tercih sonucu bu arkadaşları teşkilatımızı teşekkül ettirmesi için görevlendirdik, sağ olsunlar onlar da üzerlerine düşeni layıkıyla yerine getirdiler. Bilindiği gibi Cemiyetimiz 1951 yılından bu yana ülkemize hizmet etmektedir. Birçok öğrenciye hizmet vermeye devam eden Cemiyetimizin, Şanlıurfa’da okuyan öğrencilere çok büyük hizmetleri olacağını, yine şehrin kültürel seviyesine de katkı sağlayacağını ümit etmekteyiz. Genel Merkez olarak karşılaştıkları zorluklarda ve yapmak istediklerini başarmada elimizden gelen her katkıyı sunacağız, bu genç ve dinamik ekibe teşekkür ediyor yollarının açık olmasını Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Toplantıda konuşan Teşkilat Müdür Yardımcısı Salih Sağır ise “istişare ile karar almak ve bu doğrultuda teşkilatlanmak işlerin doğru ve hızlı yapılmasını sağlayacaktır, bunun için İYC içinde komisyonlar aracılığı ile tüm üyelerin iştigal alanlarının belirlenmesi ve yapılacak toplantılar sayesinde de değerlendirmelerin yapılarak iyi olanın terci edilmesinde gayret gösterilmesi gerekir, kurucu üyelere ve müteşebbis heyet olan şimdi de istişare kuruluna dönüşen bu yapılanma ile Şubenin iyi işler yapacağını düşünmekteyiz” diye konuştu.

İYC Şanlıurfa Şube Başkanı Cüneyd Altıparmak da, “gelenekten geleceğe bir adım daha atabilmek için İlim Yayma Cemiyeti’nin şehrimize katkı sunacağı açıktır. Toplumun kodlarındaki kültürel ve dini değerlere kıymet veren ve bu değerlerin terakki etmesi için çabalayan insanların bir araya geldiği bu Cemiyet’in Urfa’da da aynı misyon ve vizyona sahip herkese kapısı açık olacaktır. Öncelikli hedefimiz yüksek öğretim öğrencilerinin barınma sorununu çözmek, onların gelişimi için imkânlar kılmak ve kentin kültürel hayatına katkı sunmaktır. Kuruluş evresinde bizimle birilikte hareket eden kurucu üyelere ve bizlere destek sunan kamu birimleri ve sivil toplum örgütlerine teşekkür ederiz, Allah yardımcımız olsun” diyerek katılımcılara ve meseleye sahip çıkanlara şükranlarını sundu.

Toplantı, istişare kurulu üyelerinin fikir teatisi ve kurucu üyelerin Genel Merkez yetkililerine tanıtılması ile noktalandı.

Cemiyet Şubesi Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor: Cüneyd Altıparmak, M.Emin Özçınar, Fatih Kayral, Ömer Avcı, Cüneyt Ateş, Orhan Avcı ve Abuzer Çiftçi. Şubenin, 26’sı istişare kurulu üyesi olmak üzere toplam 44 kişilik bir kurucu üye grubu bulunmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.