banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

İl genel meclisinden açıklama

Şanlıurf İl Genel Meclisinden bir haberle ilgili olarak açıklama geldi. İşte o açıklama;

27 Aralık akşamı Güneydoğu Ana haber bülteninde yayınlanan, İl Genel Meclisimizin tüzel kişiliğini ve meclis başkanımız M. Uğur Beyazgül’ü hedef alan İbrahim Aslan’ın beyanatının gerçeklerle hiçbir ilgisi ve alakası yoktur. İl genel meclisimizde kararlar kişilerin kafasında ki metodlara göre değil…bizzat meclisimizin tümünün fikirlerine başvurularak oy birliği ile alınmaktadır…son kararlarımızda oy birliği ile alınmıştır…   

            İl Genel Meclisimiz, valiliğimizin hazırladığı bütçeyi köylerimizin yol ve su ihtiyacını ön plana alacak şekilde, bu ihtiyaçlara ayrılan payı arttırarak revize etmiş ve onaylamıştır. Bu husus bizzat plan ve bütçe komisyonu sözcüsü İbrahim Aslan tarafından da meclis toplantısında ifade edilmiştir. Hatta bu çalışmalardan dolayı İbrahim Aslan meclis başkanımız M. Uğur Beyazgül’e bizzat teşekkür etmiştir. Bu durum meclis tutanaklarımızda mevcuttur.

 

            Ayrıca meclisimiz; Valiliğimizin 35 kamyon alma isteğini mevcut kamyonlara şoför bulmakta zorluk çekilmesi, kamyonların bakım, onarım ve yedek parça işlemlerinin idareye yük getirmesi, mesai saatleri dışında kendi kamyonlarımızı çalıştırmanın zorluğuna dikkat çekerek reddetmiştir. Kamyon ihtiyacının karşılanmasının hizmet alımı yoluyla yapılması, Şanlıurfa esnafına yapacağı katkı da göz önüne alınarak oy birliğiyle kabul görmüştür. Bu kararda İbrahim Aslan’ın da imzası mevcuttur. Fakat bu bütçemiz valilik tarafından iade edilmiştir.  

           

            Valilik tarafından iade edilen bütçemiz  2011 yılına bütçesiz girmeme ve uzlaşı adına kamyon alımına izin verilerek revize edilmiştir. Fakat bu alımın rantabl olmadığı, kamyonların verimliliğini takip etmek için İl Genel Meclisi tarafından bir komisyonun görevlendirileceği, hedefin Urfa’mızın yol ve su probleminin giderilmesi olduğu, meclis başkanımız M. Uğur Beyazgül tarafından açıklanmıştır.

              İbrahim Aslanın açıkladığı yol yapım miktarları; kamyonların mülkiyeti ile ilgili değil, yola ayrılan bütçe ve verimli çalışma ile direkt ilgilidir…açıkladığı rakamların ise gerçeklerle hiçbir alakası yoktur…

           

İl Genel Meclisimiz Bilimsellik Şeffaflık ve Katılımcılık ilkesine sadık kalarak Urfa’mıza yararlı çalışmalara imza atmaya devam edecektir. Kamuoyuna duyurulur. denildi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.