banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

IKYB'den Rusya'ya 'IŞİD petrolü' yalanlaması

Rusya Savunma Bakanlığı'nın İŞİD petrolünün Zaho-Silopi hattından Türkiye'ye geçtiği iddialarına, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) parlamentosu enerji komisyonundan yalanlama geldi. Komisyon başkanı Şerko Cevdet, iddialara,  “Rusya'nın uydudan çektiği görüntüler, Kürdistan bölgesinden Türkiye'deki Ceyhan Limanı'na petrol taşıyan tankerlere aittir” şeklinde cevap verdi.

Rusya'nın Türkiye'nin IŞİD ile petrol ticareti yaptığı iddiasına ilişkin yayımladığı görüntülerin IKBY'den Türkiye'ye petrol taşıyan tankerlere ait olduğunu belirten Cevdet, “Doğal kaynaklar bakanlığımız, daha önce yüzlerce tankerin Kürdistan'dan Türkiye'ye petrol taşıdığını açıklamıştı. Petrol Türkiye'ye tankerlerle gidiyor ve bu sır değil.” ifadelerini kullandı.

Kürdistan bölgesinden petrolün Türkiye’ye boru hattı ve tankerlerle gönderildiğini söyleyen Cevdet, buradan da dünya piyasalarına satıldığını belirterek Rusya’nın paylaştığı görüntülerin bu tankerlere ait olduğunu söyledi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.