banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR Michel Mboula Ev alımında kapora dolandırıcılarına paranızı kaptırmayın URFADA TRAFİK KAZALARI OSB Müdürü Osman Oktay

İkizce köyünde kutlu doğum heyecanı

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı İkizce köyünde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Kutlu doğum etkinliği düzenlendi. Etkinliğe çevre köylerden birçok peygamber aşığı katıldı. Hayırseverler tarafından hazırlanan tirit yemeğinin ikram edildiği etkinlikte salavat ve tekbirler getirildi.

Etkinlik Ömer Soyaslan hocanın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte il koordinatörü İbrahim Halil Göven’in selamlama konuşması yaptı.

Düzenledikleri etkinliklerin amacının Hz. Peygamberi hatırlatmak olduğunu belirten Göven, platform olarak bu yıl dört yüz etkinlik düzenlemeyi hedeflediklerini ama gelen yoğun taleplerden dolayı bu sayının beş yüze çıktığını bunun da kendilerini çok sevindirdiğini söyledi.

Selamlama konuşmasının ardından Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubundan Sinan Zarar Kürtçe mevlit okudu. Mevlidin okunması esnasında duygulu anlar yaşandı. Etkinlik, ardından Kardeşler İlahi Grubundan Bülent Alkanat ve Sinan Zarar’ın seslendirdiği ilahilerle devam etti.

“İnsanlar Allah’ın gönderdiği reçeteye uymazlarsa hem dünyada hem ahirette kaybedecek”

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Molla Sinan Ünel, Allah’ın insanlığın huzuru için, insanlığa Peygamberleri aracılığıyla, ilahi reçeteler gönderdiğini belirterek şöyle konuştu: “ Sizler Allah’ın gönderdiği bu reçeteye uymaz, kendi nefsinize göre hareket ederseniz. Beşeri ideolojilerin, sizlere sunacağı reçetelere uyarsanız o zaman dünyada, ne yuvalarınızda ne de köylerinizde huzur olur. Memleketinizde isyanlar, kavgalar, adaletsizlikler bitmez. Bir de ahirette ebediyen cehennemde yanacaksınız.

Kim de Allah ve Resulüne itaat ederse, Rab olarak kendisine Allah’ı, önder ve lider olarak da kendisine Hz Muhammed’i (sav) seçerse, muhakkak onlar için altlarından ırmaklar akan cennetler vardır. Yok, eğer kendilerine önder ve lider olarak Hz. Muhammed’in (sav) dışında başkalarının arkasından giderlerse, yaşam şekillerini Hz Muhammed’e (sav) göre ayarlamazlarsa işte o zaman onlara elem verici bir azap vardır.”

“Arap, Kürt, Türk fark etmez kim Allah’ın şeriatın hizmet ederse izzet ve şeref onundur”

Etkinlikte Kürtçe konuşma yapan emekli müftü İ.Halil İslamoğlu, ise tarih boyunca Allah’ın dinine sımsıkı sarılanların Türk, Kürt, Arap fark etmeksizin izzet ve şeref sahibi olduklarını, Allah’ın dinine düşmanlık edenlerin ise zelil olduklarını söyledi.

İslamoğlu, “Tarık b. Ziyad Arap idi ve Allah’ın dinine sarıldı Allah’ın şeriatına hizmet etti. Allah ona İspanya’yı fethetme şerefi nasip etti. Selahaddin-i Eyyübi Kürt milletinden idi. O insan da Allah’ın dinine ve şeriatına sımsıkı sarıldı Allah O’na da şeref verdi ve O Kudüs’ü kâfirlerin elinden kurtardı. Allah bugün de bizlere Kudüs’ü kâfirlerin necis ayakları altında çiğnen Kudüs’ü kurtaracak Selahaddinler göndersin. Aynı şekilde Allah bir Türk olan Muhammed Fatih’e de şeref verdi. Ve Hz. Peygamberin hadisine nail olan bir komutan oldu. İşte kardeşlerim kim Allah’ın dinine sımsıkı sarılır ve Allah’ın şeriatına hizmet ederse Allah onu izzet sahibi yapacaktır. Kim de Allah’ın dinine savaş açarsa Allah onu zelil kılacaktır.” diye konuştu.

Etkinlik İslamoğlu Hoca’nın yaptığı duanın ardından gelen misafirlere ikram edilen tirit yemeğinden sonra sona erdi. (Osman Gülebak- Mustafa Gül-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.