banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

İkinci yasaktan önce Cizre halkı evlerini terk etti

Bugün yeniden ilan edilen sokağa çıkma yasağına hazırlıksız yakalanan Cizreliler açık olan fırın ve marketlerden ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştı. Çatışmaların yoğun yaşandığı mahallelerde oturanlar evlerini terk etmeye başladı.

İkinci defa sokağa çıkma yasağı ilan edilen Cizre’de çoğu esnafın tedirgin olmasından dolayı işyerlerini açmaması nedeniyle halk ihtiyaçlarını karşılamada sıkıntı yaşarken özelikle Nur Mahallesi başta olma Cudi ile Yafes mahalleleri sakinlerinin önemli bir kısmı evlerini boşaltıp sıkıntı yaşanmayan merkezi mahallelere veya batı illerine yerleşti.

Cizre’de 8 gün süren ve 12 Eylül sabah 07.00’de kaldırılan sokağa çıkma yasağından sonra özellikle yoğun çatışmaların yaşandığı Nur Mahallesi başta olmak üzere Cudi ve Yafes mahallelerinde yaşayanların birçoğu ya merkezi mahallelerde yaşayan akrabalarına sığındı ya da Cizre’den ayrılarak batı illerine yerleşti. Cudi ve Nur mahallelerinde yaşayan mahalle sakinlerinin birçoğu mahalleden ayrılırken sadece yanlarına çocuklarını aldıkları ve evlerinin kapılarını kilitledikleri gelen bilgiler arasında.    

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.