banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

İki DBP ilçe başkanı yol kestikleri iddiasıyla tutuklandı

Diyarbakır’ın Dicle ve Eğil ilçelerinde, Dicle Hani Karayolunun kesilmesi olayında aktif rol aldıkları ve bir aracın yakılması olayı ile ilişkileri bulunduğu tespit edilen şüpheliler ile PKK’ye üye olmak suçundan aranan şahısların yakalanması amacıyla baskınlar düzenlendi.  Yapılan baskınlarda; Dicle DBP Eski İlçe Başkanı ile BDP Eski İlçe Başkanının da aralarında bulunduğu 3 şüpheli yakalandı.

Şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Olay ile ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, “ 20 Ağustos 2014 tarihde Dicle Hani Karayolu Karataş Tepe Mevkiinde bulunan karayolunun kesilerek ararçaların durdurulması ve Dicel Edaş İşletmesine ait bir aracın yakılması olayları ile ilgili şüpheliler hakkında olayı aydınlatmaya tönelik delil, bilgi ve belgeler elde edilimiş ve Dicle Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile 30 Eylül 2015 günü saat 05.00 sıralarında Dicle ve Eğil ilçelerinde 5  ayrı adreste eş zamanlı operasyon icra edilmiştir” denildi.

Açıklamanın devamında, “ Operasyon neticesinde; Dicle DBP Eski İlçe Başkanı ile Eğil BDP Eski İlçe Başkanının da aralarında bulunduğu 3 şüpheli yakalanmış ve çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konulmuştur. Firarda bulunan 2 şüphelinin ise yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.