banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

İki bin öğrenci mahallelerine okul yapılmasını bekliyor

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bağlı yaklaşık 13 bin nüfuslu Hacı Bayram Mahallesi sakinleri, 40 yıldır mahallerinde yaşanan okul sıkıntısının giderilmesini bekliyor. Yaklaşık 2 bin öğrenci, 3 kilometre uzaklıktaki mahallede bulunan okulda eğitim görüyor.

Yapılan girişimler sonucu bir yıl önce okul yeri için 23 evin yıkıldığını belirten mahalle sakinleri, evlerin yıkılması dışında herhangi bir gelişmenin yaşanmadığını söyledi.

Çocuklarının gittiği okulun başka bir mahalle için yapıldığını belirten mahalle sakinlerinden F.B, okulun uzak olmasından dolayı tüm mahallenin büyük sorunlar yaşadığını söyledi.

Kendisinin okul çıkış zamanı işte olduğunu hanımının ise hasta olmasından dolayı çocuğunu okuldan alamadığını belirten F. B, şöyle konuştu: “Okul çok uzak olduğu için mahalle arasında çocuklarımız tehlike altındadır. Özellikle cadde ve sokakların dar olmasından dolayı çocuklarımıza araba çarpma riski çok yüksek. Bu sorunun bir an önce giderilmesi gerekiyor.”

“Bir yıl önce okul yeri için 23 ev yıkıldı ama başka bir gelişme yok”

Hacı Bayram mahallesinde 40 yıldır yaşadığını söyleyen mahalle sakinlerinden İbrahim Halil Bilen, mahallelerinde 40 yıldır bir okulun olmayışının mahalle sakinlerine büyük bir zulüm olduğunu söyledi.

Mahallelerine bir okulun yapılması için yaklaşık 15 yıl önce resmi makamlara müracaat ettiklerini belirten Bilen, yetkililerin bu güne kadar kendilerini hep oyaladığını söyledi.

Mahalle çocuklarının gittiği okulun yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta olduğunu belirten Bilen şöyle konuştu: “Benim 5 yaşındaki küçük çocuğum ta 3 kilometre uzaklıktaki okula gidiyor. Yaz aylarında günler uzun olduğunda belki sorun olmaz ama kış aylarında dersler geç saatlerde bittiği için aileden bir kişinin mutlaka gidip çocuğu alması gerekiyor. Ya bir gün aile müsait olmazsa ne olacak? Bu çocuk nasıl tek başına eve gelecek?”

Yapılan girişimler sonucu okulun yapılması için geçen yıldan beri mahallelerinde yıkılan 23 evin dışında herhangi bir gelişme yaşanmadığını ifade eden Bilen, yetkililerin bu mağduriyeti giderecek adımlar atması çağrısında bulundu.

Konuyla ilgili konuşan Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise, “Normal şartlarda her mahallede eğitim, ibadet, sağlık ve yeşil alan yerlerinin ayrılmış olması gerekir. Şanlıurfa çok hızlı büyüdüğü için daha önceleri yeter denilerek imar verilen bazı bölgeler, bugün yetmez hale gelmiş durumda. Bundan dolayı belediyelerimizin 18. maddeyi işletmeleri lazım. Yani mahallelerde eğitim, ibadet, sağlık ve yeşil alan yerleri ayrıldığı zaman mahalle rahatlıyor. Bizim belediyelerle il ve ilçelerde eğitim yerlerinin bırakılması konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Eski mahallelerde evler yıkılarak yer bulmaya çalışıyoruz ama evlere çok yüksek fiyatlar isteniyor. Bu konuda halkın da okul yeri yapılması için bir katkı sunması gerekiyor.” dedi. (Osman Gülebak- Mustafa Gül - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.