banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

İki ateş arasında kalan halk çareyi göç etmekte buluyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde meydana gelen çatışmalarda iki ateş arasında kalan halk, yaşadıkları travmayı atlatmaya çalışıyor.

Açık hava müzesi olarak da bilinen ilçe, yaşanan çatışmalar nedeniyle adeta hayalet şehri andırıyor. Dört defa sokağa çıkma yasağı ilan edilen ilçede sosyal, ekonomik, sağlık ve eğitim dalları can çekişiyor.

Fatih Paşa, Hasırlı, Savaş, Cemal Yılmaz ve Dabanoğlu mahallelerinde meydana gelen çatışmalarda iki ateş arasında kalan halk çareyi göç etmekte buluyor.

16 yıldır Fatih Paşa mahallesinde kaldığını söyleyen H.Ç, yaşanan olaylardan dolayı artık huzurlarının kalmadığı ve çareyi buralardan gitmekte bulduğunu dile getirdi.

“Bu göçler çatışma ve ölüm korkudan dolayı oluyor”

Şiddet olayları nedeniyle halkın mağdur olduğunu belirten Behiye Yörük, “Halk hepsi perişan oluyor. Herkes buradan taşınıyor, göç ediyor. Kimse burada kalmıyor. Bu göçler çatışma ve ölüm korkusundan dolayı oluyor. Sokağa çıkma yasağının ardından yüze yakın ev taşındı.” dedi.

“Herkes gitti buralardan”

5 aydır çok zor günler geçirdiklerini belirten Fadile Kerimoğlu ise yaşlı gözlerle şunları anlattı: “5 aydır burada öldük. Ne ev kaldı, ne can kaldı. Ben tek başıma yaşıyorum. Herkes gitti buralardan. Çatışmalardan çok korktuk. Dışarıya dahi çıkamıyorduk. Elektriksiz ve susuz kaldık. Fırına ekmek almaya bile gidemiyorduk.”

PKK’lilerin Sur ilçesinde barikat kurup hendek kazmaları nedeniyle ilçede 4 defa sokağa çıkma yasağı ilan edilirken,  meydana gelen çatışmalarda birçok ev, işyeri, tarihi eser yapı ve cami tahrip oldu. (M.Hüseyin Temel / Mustafa Kaynak – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.