banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Haliliye Sanlıurfa

İhmalkârlık 50 dönümlük fıstık bahçesini ziyan etti

Batman’ın Hasankeyf İlçesine bağlı Üçyol Köyü Kavak Mezrası’nda (Xirbê İsmail) fıstık yetiştiricileri, 50 dönümlük fıstık bahçesinin İl Tarım Müdürlüğü yetkililerinin ihmalkârlığı nedeniyle ziyan olduğunu ileri sürdü.

Fıstık bahçesinin ürünlerinin ziyan olmasına Batman Tarım İl Müdürlüğünün ihmalkârlığının sebep olduğunu savunan fıstık yetiştiricisi İbrahim Tunç, “8 yıldır emek verip tam ürün verecek duruma gelen, içinde 7 yüze yakın fıstık ağacı bulunan fıstık bahçesinden bu sene güzel bir ürün bekliyorduk. Ama bir gün baktım ağaçlarda ne olduğunu belirleyemediğimiz bir hastalık belirmiş. Hemen hastalıklı ağaçtan bir dal alıp analiz için Batman Tarım İl Müdürlüğüne götürdüm. Görevli memur, analiz yapılıp bahçeye geleceklerini söyleyip beni gönderdiler.” dedi.

“Uzun süre bekledik kimse gelmedi”

Uzun süre bekledikleri halde yetkililerden kimsenin gelmediğini belirten Tunç, “Uzun süre bekledik kimse gelmedi. Defalarca telefon açtım, yine gelmediler. İstedik ki doğru bir tahlil yapılsın ve bize bir ilaç önersinler. Yoksa kendimiz alacaktık. Daha sonra bahçeye gittiğimde baktım fıstıkların bazısı dalda çürümüş, bazısı da düşmüş. Tam hasat zamanında bu hastalık yüzünden ürün olgunlaşamadı, içi boş kaldı. Yaklaşık 6-7 bin TL zararımız var. Bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Tunç, “Bu proje devletindir. 8 yıl evvel yüzde 50 fide ve tel örgü hibe desteği ile bu işe giriştik. Her türlü zirai destekte bulunacaklarını söylediler. Ama bir defa olsun uğrayan olmadı. Kendi imkânlarımızla bu seviyeye getirdik. Tam hasat zamanında teşhis edemediğimiz bir hastalık yüzünden bu kadar ürün ziyan oldu. Fıstık, bildiğiniz gibi iki senede bir ürün veriyor. Bu yıl heba oldu. Gelecek yılda ürün vermeyecek. Bu konuda yetkililerden bize yardımcı olmalarını bekliyoruz.” şeklinde konuştu. (Süleyman Tunç - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.