banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

İHH'dan Suriyeli ailelere yardım

İnsani Yardım Vakfı (İHH) ülkelerindeki iç savaştan dolayı göç ederek Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesindeki bir tır garajında kurdukları çadırlarda yaşamlarını sürdüren Suriyeli ailelere yardımda bulundu.

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde AFAD’ın belirlermiş olduğu bir TIR garajında;  AFAD, Akçakale Belediyesi ve kendi imkânlarıyla kurdukları çadırlarda 150 aile hayata tutunmaya çalışıyor. Çoğunluğunu kadınlar ve çocukların oluşturduğu muhacirlere İnsani Yardım Vakfı (İHH) Şanlıurfa Temsilciliği; içerisinde battaniye, gıda, hijyen, hurma, çocuk bezi, çocuk maması, su ve bebek bisküvisi bulunan yardım paketlerini ulaştırdı.

Konu hakkında açıklamada bulunan İHH dağıtım görevlisi Mahmut Aslan,  “TIR garajında yaklaşık 150 aile bulunmakta ve çoğunlukla kendi imkânlarıyla kurdukları çadırlarda yaşam mücadelesi veriyorlar. Bizlerin verdiği battaniyelerle gölgelikler oluşturmaya çalışmışlar. Suriyeli aileler, ülkelerindeki iç savaşın bitmesini ve bir gün geri dönmeyi umuyorlar.”  

Konu ile ilgili İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila ise şunları aktardı: “Yara büyük, herkesin elinden gelini hemen şimdi yapması gerek. Biz İHH Şanlıurfa Temsilciliği olarak geçen ay (Ağustos) muhacirlere dağıtığımız yardımların piyasa değer 532 bin TL’dir. İhtiyaçlarla mukayese ettiğimizde bu miktar çok küçük kalıyor. Ensar olamaya devam edelim.”  

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.