banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

İHH'dan 'IŞİD'e destek' iddialarına yalanlama

Bazı basın yayın kuruluşları tarafından işlenen İHH’nın IŞİD’e destek verdiği yönündeki haberler, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamayla reddedilerek sorumlular hakkında yasal işlem başlatılacağı duyuruldu.

İddiaların gerçekle bağdaşmadığı ifade edilen açıklamada, “Son dönemlerde İHH İnsani Yardım Vakfı’nı hedef alan iftira ve yalan dolu haberlerin çeşitli basın yayın kuruluşlarında (Özgür Gündem, ANF, Azadiya Welat, BirGün, Cumhuriyet, Radikal) yoğun bir şekilde işlendiğini görmekteyiz. Vakfımızı itibarsızlaştırmayı amaçlayan bu haberlerde kurumumuz ile IŞİD arasında bir bağ olduğu, onlara tırlarla silah taşıdığımız, Doğu-Güneydoğu illerinden IŞİD’e eleman devşirdiğimiz ve lojistik destek sağladığımız gibi gerçeklerle bağdaşmayan, tamamen hayal ürünü konular ele alınmaktadır.” denildi.

Söz konusu haberlerde açık delil sunulmadığı belirtilen açıklamada “Yalan ve iftira içeren bu haberlerin hiçbirisinde açık delil sunulmadığı gibi İHH ile herhangi bir kurumsal bağı bulunmayan kişilerin sanki İHH çalışanıymış gibi gösterilmesi, gerçekliği bile tartışmalı olan şahısların ifadeleri, kurum ve kişilerin kendi şahsi yorumları gibi habercilik anlayışıyla uyuşmayan argümanlarla yoğun bir kara propaganda çalışması yapılmaktadır. Kurumumuzu itibarsızlaştırmaya yönelik operasyonunun bir parçası olduğu açıkça belli olan bu haberleri ve haberlere konu olan bağlantı iddialarını kesin bir dille reddediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

“Vakfımızın tüm çalışmaları şeffaf ve her zaman denetlenmeye açıktır”

Halkların menfaatine olmayan hiçbir çalışmanın içerisinde yer almadıklarının bildirildiği açıklamada, “İHH İnsani Yardım Vakfı bu menfaatlerin aksine hareket eden bütün oluşumların da karşısında olmuştur. İşte bu onurlu duruş içerideki ve dışarıdaki bazı yapıları rahatsız etmiş ve akla hayale gelmeyecek iftiralar ile kurumumuz hedef alınmıştır. Kurumumuz yine bu gibi sebeplerden ötürü daha önce de birçok iftiraya maruz kalmış ancak tamamından alnının akıyla çıkmayı bilmiştir.” denildi.

İHH yaptığı açıklamada son olarak, basın yoluyla kurumları hakkında algı uluşturulmaya çalışıldığı belirtilerek, vakıflarının tüm çalışmalarının şeffaf ve her zaman denetlenmeye açık olduğu ifade edildi.  yapılan haberler hakkında ise yasal işlem başlatılacağı duyuruldu. (M. Erkam Yavuz – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.