banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç İstanbul

İHH Yetimlere Babalık Yapıyor


Program Ramazan İçen’in okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Çocukların okuduğu ilahilerden sonra açılış konuşması yapan İHH Şanlıurfa İl Koordinatörü Behçet Atila Yetim annelerine Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Arapça seslendi.
Daha sonra Atila şunları kaydetti; “Hz. Peygamber Efendimiz(SAV) de yetim büyüdü. Bu nedenle, bizim kültürümüzde yetimlere sahip çıkmak vardır. İnancımızda Yetimin başını okşamak ve şefkat etmek vardır. Çünkü biz, bir yetimin başını okşayarak, bir yetime ikramda bulunarak temizleneceğimizi müjdeleyen bir peygambere inanıyoruz.

İHH bugüne kadar dünya genelinde 36 ülke ve bölgede 24 bin yetime ulaştı. Ayrıca 5 kıta üzerinde onlarca farklı ülke ve bölgede dönemsel olarak yetim çocukların mağduriyetlerini, eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve sosyal ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. Şanlıurfa ve İlçelerine 123 yetim çocuğumuza düzenli nakdi yardım etmektedir. Aylık 90 TL olarak üç ayda bir yetim annelerimizin hesaplarına 270 TL yatırılmaktadır. Bu münasebetle sponsor ailelerimize cani gönülden teşekkür ederiz" dedi.

Program daha sonra İHH Gönüllüsü Haci Özdemir'in, Resulullah (s.a.v.) yetim olarak yaşadığı hayatını anlatmasıyla devam etti. 330 yetimele beraber toplam 400 kişiye verilen yemeğin ardından yetimlerin hediyeleri de takdim edildi ve program sona erdi.

Programa İHH Genel Merkez Yetim Biriminden gelen yetkililer de hazır bulundu.

Programa katılan yetimlerin çok sevinçli oldukları gözlendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.