banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

İHH VİRANŞEHİR’DE 280 YETİMİ SEVİNDİRDİ


Dünya genelinde yaklaşık 60 bin yetime sponsor olan İHH Vakfı Türkiye’de en çok yetimin desteklendiği il olan Şanlıurfa’da 500 yetime sponsorluk sistemiyle düzenli olarak nakdi yardımda bulunuyor. Ayrıca dönemsel ayni (gıda-et-giysi-ayakkabı-yakacak-kırtasiye çeyizlik  vb.) yardımlarda da bulunuyor.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçe merkezinden 210 yerli yetim ve Suriye’deki iç savaştan dolayı muhacir olup Viranşehirde ikamet eden Suriyeli 70 yetim olmak üzere toplam 300 yetimin yüzünü güldürdü.  İHH tarafından çeşitli hediyeler verilerek sevindirildi. Yetim çocuklar ve aileleri sabah saatlerinde minibüslerle V.Şehir Anadolu İHL bahçesine getirildiler.

Aileler ve çocuklarla yakından ilgilenen Vakıf yetkilileri çocuklara unutulmaz sevinçli bir gün yaşattılar.

İHH Şanlıurfa Yetkilileri tarafından düzenlenen etkinliğe katılan yetimlerle koşu, halat çekme,ip atlama, dini sorulardan oluşan bilgi yarışması, Nasretin hoca, palyaço ve değişik kostümlerle çeşitli oyun amaçlı müsabakalar düzenlenerek yetimlerin yüzleri güldürdüler.

Düzenlenen etkinlik ile ilgili açıklamada bulunan İHH Şanlıurfa Şube başkanı Behçet Atila, konuşmasını Kürtçe ve Türkçe yaptı. Suriyeli bir Vakıf gönüllüsü de konuşmaları Arapça tercüme etti. Atila konuşmasında “İHH İnsani Yardım Vakfı o öncelikle savaş, doğal afet ve yoksulluk bölgeleri başta olmak üzere Türkiye dâhil 35 ülke ve bölgede, yetimlerin barınma, gıda, giysi, eğitim ve sağlık ihtiyaçlarını karşılamaktadır. 60 bine yakın yetime sponsorluk sistemimizle düzenli, olarak  bu yetimlerin annelerine nakdi yardım yapılıyor ve 5 yıldan beridir geleneksel hale getirdiğimiz Yetim Dayanışma Günleri programları kapsamında yetimleri sevindirme programları düzenlediğini belirten Atila, bugün 28 Mart 201, Viranşehir ilçemizdeki yerli ve Suriyeli yetim muhacirleri sevindiriyoruz. İki hafta önce de Suruç ilçemizdeki 300 yetimi sevindirmiştik. Başta Urfa’da olmak üzere Siverek, Suruç, Viranşehir, inşallah bu yıl Ceylanpınar’ı da katmayı düşünüyoruz. Tabi ki  final programımız Merkez programı olacak. Bu yetim çocuklarımızın bir nebze bir gün dahi olsa bir araya getirip onları çeşitli oyun ve müsabakalarla eğlendirmek akabinde yemek ve vereceğimiz hediyelerle farklı bir gün çocuklara yaşatmaya çalıştığını belirten Atila, bizler biliyoruz ki yetimler kutsal emanetleridir. Resullulah(sav) ın bizlere emanetidir. Bizler o gözle bu yavrularımıza bakmaktayız bu yavrularla ilgilenmek bizlere zevk veriyor bizlerde onların gönüllerini kazanmaya çalışıyoruz. Onları böyle sevinçli mutlu görmek bizi de çok sevindiriyor. Bu programda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Allah(cc) razı olsun”dedi. Bu yetimlerimize sponsor olan ağabeylerimize ablalarımıza kardeşlerimize de müteşşekkiriz.

Düzenlenen etkinlik çerçevesinde oynananan keyifli oyunlar  ve müsabakalardan sonra  başta yetimler olmak üzere tüm ailelerine ve misafirlere yemek olarak ikram edilen kebapların ardından yetimlere dağıtılan oyuncak ve hediyelerin ardından aileler münibüslere binip evlerine/kamlarına dönerken çocukların ve annelerinin sevinçleri gözlerinde okunuyordu.

Programa bazı STK başkanları, V.Şehir Müftüsü, İHH Merkez Yetim Biriminden Esra Temel, Sema Deliceoğlu ve  Zeynep Sağır, İHH Ş.Urfa İl Temsilcisi Behçet Atila, V.Şehir Temsilcisi Eyup Yaşar, Bayan komisyonu yetkilileri, Vakıf personeli ve gönüllüler de katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.