banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Urfa Balıklıgöl PapeAlioune Ndıaye

İHD Kayıp yakınları için eylem yaptı

KESK ve BDPnin de destek verdiği, İnsan Hakları Derneği Şubesi (İHD) üyeleri, kayıp yakınlarıyla birlikte, 19uncu kez ‘Kayıplar bulunsun, failleri yargılansın’ adını verdikleri eylemi yaptı. 12 Eylül ile iktidarın gücünün artırıldığını belirten İHD Şube Başkanı Cemal Babaoğlu, “Evet dedin Evet aldın. Eğer samimi iseniz buyurun; kayıpların akıbetlerine çözüm geliştirin. Şehrimizde yaşanan kayıplar, dönemin Şanlıurfa Valisi, şimdiki AKP Tekirdağ Milletvekili olan Ziyaeddin Akbulut’tan sorulmalı ve Dönemin Emniyet Müdürüde unutulmamalı” dedi.

Çeşitli nedenlerle 1990 yılından sonra kaybolan ve faili meçhul cinayete kurban gidenlerin fotoğraflarının yer aldığı ve üzerinde, ‘Hala kayıplar, failler bulunsun’ yazıl pankart taşıyan bir grup, saat 12:00 sullarında Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplandı. Yaklaşık 30 kişinin katıldığı eylemde İHD Şube Başkanı Cemal Babaoğlu, 1990lı yıllarda bölgede binlerce kişinin faili meçhul cinayetlere kurban gittiğini, çok sayıda kişinin de kaybedildiğini ileri sürdü. Babaoğlu, hükümetin kayıp ve faili meçhul cinayetlerin görüldüğü dönemdeki sorumlulardan hesap sormasını istedi

Babaoğlu daha sonra mikrofonu Eyyüp Gökoğlunun kızı Ceren Gökoğlu’nun babasına ithafen yazdığı mektubu iki küçük çocuğa okuttu. Grup alkışlı protestolarla dağıldı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.