banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

İhaleye fesat karıştıran 19 kişi tutuklandı

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince İlimizde meydana gelen İhaleye Fesat Karıştırma suçları ile ilgili yapılan çalışmalar neticesinde, çeşitli tarihlerde yapılan ihalelere ait incelemelerde, ilimizdeki çeşitli kamu kurumlarına ait "yemek, temizlik ve güvenlik " hizmeti alımları için yapılan toplam 30 ayrı ihaleye fesat karıştırıldığı, bu şekilde firma sahiplerinin haksız kazanç sağladıklarının tespit edilmesi üzerine;

            Konu ile ilgili olarak 22.01.2010 tarihinde İl merkezinde ve İstanbul-Gaziantep-Bitlis-Tunceli-Diyarbakır-Mersin-Adana-İzmir-Kahramanmaraş-Niğde illerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiş, yapılan çalışmalar doğrultusunda 7 ayrı firma yetkilisi ve çalışanı olmak üzere toplam 50 şahıs ve ihalelerin yapıldığı kurumlarda görevli 35 kamu görevlisi olmak üzere toplam 85 şahıs hakkında "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Örgüte Üye Olmak, Örgüt faaliyeti kapsamında İhaleye Fesat Karıştırmak ve Tehdit" suçlarından işlem başlatılmıştır. İşlem yapılan şahıslardan 39 şahıs 25/01/2010 tarihinde  adli makamlara sevk edilmişlerdir. Yargılama neticesi 3' ü kamu görevlisi olmak üzere toplam 19 kişi tutuklanmış, 20 şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmışlardır.

           Yolsuzluklarla ilgili olarak suç ve suç örgütlerine yönelik çalışmalar aralıksız olarak devam edecektir.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.