banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Yayladağıspor Rogers Kassım Mato futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins SAT2 tipi şap virüsü

Iğdır'da 17 kişi tahliye edildi

Iğdır'da, önceki gün gözaltına alınarak "PKK/KCK adına faaliyet yürütmek ve üye olmak" suçlarından yargılanan, aralarında Belediye başkanları ve il genel meclis üyelerinin de bulunduğu 18 kişiden 17’si hakkında tahliye kararı verilirken, bir kişinin ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Aralarında Iğdır Belediye Eş Başkanı Şaziye Önder, Hoşhaber Belde Belediye Eş Başkanı Ali Çam, Iğdır İl Genel Meclis Eş Başkanı A. Kadir Özsular, belediye meclis üyeleri ile parti yöneticilerinin bulunduğu 18 kişinin, "Terör örgütüne üye olmak, canlı kalkan çadırına katılmak ve terör örgütü KCK adına kent meclisi kurmak ve üye olmak" suçlarından yargılandığı dava Iğdır Adliyesi'nde görüldü.

Tutuklulardan Abdulkadir Özsular ve Ali Çam, mahkemeye Kırıkkale'den SEGBİS sistemiyle bağlanırken, Ankara'da tutuklu   bulunan Şaziye Önder, Saniye Çark ve Zübeyde Kaynar uçakla Iğdır'a getirilerek mahkemeye dahil edildi.

Şüphelilerin tamamı çıkarıldıkları Savcılık tarafrından tahliye talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme, İl Genel Meclis Başkanı Abdulkadir Özsular, Hoşhaber Belediye Başkanı Ali Çam, DBP İl Eşbaşkanı Zübeyde Kaynar, belediye meclis üyesi Saniye Çark, A.Y., T.K., İ.S., A.Ç., S.A., M.S.K., H.G., S.K., K.K., M.S.Ö., Y.Ç. ve H.E. isimli şüphelilerin tutuksuz yargılanmasına, Iğdır Belediye Başkan Yardımcısı Şaziye Önder'in ise tutukluluk halinin devamına karar verdi.

 Mahkeme 15 Nisan tarihine ertelendi. (Zülfü Dinç-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.