banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

Iğdır Valiliğinden bombalı saldırı ile ilgili açıklama

Iğdır Valiliği, Dilucu Sınır Kapısında görevli polis memurlarını taşıyan servis minibüsüne düzenlenen bombalı saldırıda 13 polisin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 08.09.2015 günü saat 08.45-09.00 sıralarında Iğdır-Aralık yolu Çamurlu köyü mevkiinde PKK tarafından Dilucu Kara Hudut Kapısında polis memurlarını taşıyan servis aracı ile bu araca koruma görevi yapan Özel Harekat Şube Müdürlüğüne bağlı iki zırhlı araca bombalı saldırı yapıldığı, saldırı sonucunda 13 polisin hayatını kaybettiği, bir Özel Harekat polisinin de hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralandığı belirtildi.

Olay ile alakası olduğu düşünülen 2 kişinin yakalandığı belirtilen açıklamada, olay kınanırken hayatını kaybeden polislerin ailesine de başsağlığı dilendi.

Öte yandan Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Lapanta, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Ulus ile birlikte olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Emniyet Olay Yeri İnceleme ekipleri, tuzağın kuruluş şeklini çözmek için patlamanın meydana geldiği bölgede geniş çaplı bir inceleme yaptı.

Iğdır'da polis konvoyunun geçişi sırasında kurulan tuzağın patlatılmasının ardından halkın, çok sayıda yaralı polis olduğunu düşünüp kan vermek için Devlet Hastanesinin önünde toplandığı belirtildi.

Öte yandan Iğdır'da, asfalt yolun altına 1 ton bomba döşenmesi DBP'li belediyelerle PKK’liler arasındaki ilişkiyi yeniden gündeme getirdi. Daha önce şehirlerde hendek kazarak polise bombalı tuzaklar kuranların, belediyelerin iş makineleriyle bu tuzakları oluşturduğu ortaya çıktığı için iş makinelerine el konulmuştu. Iğdır'daki saldırı akla yine "DBP'li belediyeler mi yardım ediyor" sorusunu getirdi.

Diğer taraftan, bombanın patlatıldığı yoldaki asfaltın ve yol çizgilerinin yeni olması da dikkat çekti.

Son dönemlerde PKK saldırılarının artması ve bu saldırılarda özellikle bombalı eylemleri tercih etmesi, PKK’nin bu kadar patlayıcıyı nereden aldığı sorusunu da gündeme getirdi. İddiaya göre PKK çözüm süreci döneminde hem ağır silahları hem de 60 ton kadar patlayıcıyı Türkiye'ye sokarak eylemler için hazırlığını önceden yaptı. Elde kalan patlayıcılar da evlere depolanarak ihtiyaç duyulduğunda kullanılıyor.

Patlamayı gerçekleştiren PKK’lilerin yakalanması için operasyonların Skorsky helikopterlerin desteği ile devam ettiği belirtildi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.