banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

İftar'da Uyuşturucu'da Kurtulma Çalışmaları Ele Alındı-VİDEO


İftar yemeğine Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik, Şanlıurfa Çocuk Hastanesi Başhekimi Ahmet Güzelçiçek, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Necmeddin Sağlam, çok sayıda gazeteci ve Yeşilay Şubesi yöneticileri katıldı.

Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik, iftar yemeği öncesi bir konuşma yaparak, “Eyyübiye Belediyesi iş birliği ile düzenlenen iftar yemeğinin hayırlara vesile olmasını temenni eden Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik; “burada yapacağımız dualar, Filistin’de akan kanın durmasına vesile olsun. Son yıllarda ülkemizi saran bonzai denilen uyuşturucu maddesi, gençleri adet silip süpürmekte. Bu nedenle Türkiye Yeşilay Cemiyeti olarak, sivil toplum örgütleri ve kurumlarla iş birliğine girilip bu sorunu ortadan kaldırmaya çalışmaktayız. Bu anlamda belediyelerimizin hepsi bizimle beraberler hassasiyet gösteriyorlar. Hepinizin huzurunda Mehmet Ekinci Beyefendi’ye teşekkür ediyorum” dedi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’de tutulan oruçların kabul olması dileğiyle iftar yemeğine gelen misafirlere hitaben bir konuşma yaptı.

Madde bağımlıları ve uyuşturucu ile mücadele konusunu ele alan Başkan Ekinci; “yaptığımız duaların, inşallah zulüm altında inim inim inleyen Müslümanların kurtuluşuna vesile olur. Madde bağımlılığı hakikaten çoğalan ve sadece ilçemizde değil Urfa’mızda ve Türkiye’mizde büyük bir sorun. Bununla ilgili kamu kurum ve kuruluşlar üzerlerine düşeni yapıyorlar. Bir farkındalık oluşmuş durumda, bu farkındalığında bazı şartlarının bulunması gerekiyor. Madde bağımlıları ile ilgili neler yapılabilir, bunun çalışmalarını yapıyoruz. İnşallah kısa bir süre içerisinde de, Eyvan Derneğinin yaptığı çalışma tarzı bir çalışma başlatılacak. Onunla ilgili yer talebi yapıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’da bunun sözünü verdi ve inşaatına başlayacaklar. Üzerimize düşen bu madde erişimi engellemek. Maddeyi engellemek adına da belirli yerler mobese kamera vasıtasıyla bu satan insanların tespit edip, gençlerimizi bu zehire erişimini engelleyecek tedbirler alınacak. Asıl önemli olan konu, ailelerin çocukları çok iyi yetiştirmesi, okullarda hocaların bu konuda çok sıkı müdahale etmesi ilgili konuyla bilgilendirmesi, dolayısıyla sağlıklı nesiller yetişmesi konusunda hep beraber iyi bir sonuca varırız. Bu çalışmalar sonucunda ben bu konuda çalışan arkadaşlarımıza her zaman katkı vereceğimizi ifade ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından okunan akşam ezanı ile tutulan oruçlar yenilen yemeklerle açıldı.

İftar yemeğinin ardından Eyyübiye Belediye tarafından düzenlenen Ramazan Sokağı ve Balıklıgöl’e giden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, vatandaşlarla bir araya gelerek sorunları dinledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.