banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Rabia Meydanında İftar Geleneği Devam Ediyor

 

Haliliye Belediyesi, geleneksel hale getirdiği iftar sofraları uygulamasını bu yılda Ramazan Ayı boyunca Karşıyaka ve Süleymaniye Mahalleleri ile Rabia Meydanı’nda devam ettiriyor. Kurulan iftar sofrasında binlerce insan bir araya gelirken, Başkan Fevzi Demirkol’da aynı sofrada vatandaşlarla orucunu açıyor. İftara az zaman kala iftar sofralarını dolduran vatandaşlara, görevliler tarafından anında yemekleri ve suları ikram ediliyor. Bu yıl üçüncü kez düzenlenen iftar sofraları, vatandaşların da taktirini topluyor.

SAHURDA BİN, İFTARDA ÜÇ BİN KİŞİYE YEMEK İKRAMI

Haliliye Belediyesi, ilk olma özelliği taşıyan sahur sofrasıyla da vatandaşlara Ramazan Ayı boyunca sofralarını açıyor. Rabia Meydanı’ndan imsak vaktine yakın kurulan sofrada, her gün yaklaşık bin kişiye sahur ikramında bulunuluyor. Rabia Meydanı, Süleymaniye Mahallesi’ndeki GAP İlkokulu bahçesi ve Sırrın Karşıyaka Kavşağı’nda her akşam kurulan sofralarda ise yaklaşık 3 bin kişiye iftar yemeği ikram ediliyor.

444 AİLEYE EVDE İFTAR İKRAMI

Haliliye Belediyesinin, Ramazan Ayı kapsamında ilk olma özelliği taşıyan bir diğer uygulaması ise evlere iftar ikramı. Alınan müracaatlar sonucu ihtiyaç sahibi 444 ailenin evine, her gün iftar öncesi sıcak yemek ekipler tarafından teslim ediliyor.

BAŞKAN DEMİRKOL, VATANDAŞLARI İFTAR VE SAHUR SOFRALARINA DAVET EDİYOR

Haliliye Belediyesi tarafından kurulan sahur ve iftar sofralarının halkın olduğunu ve bu nedenle herkesi sofralara davet etti. Haliliye Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen uygulamanın bu yıl üçüncüsünün düzenlediğini hatırlatan Başkan Demirkol, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:
“Biz Haliliye Belediyesi olarak 2014 ve 2015 yılları ramazanlarında da uyguladığımız gibi, geleneksel hale gelmiş bir uygulamamız var. Her akşam 3 noktada iftar soframız var ve yine ilk olarak Şanlıurfa’da ilk olarak uyguladığımız sahur ikramımız var. İnsanlar sahurunu yedikten sonra oruç tutmaya başlayacağı için, sahur yeme imkânı olmayan, muhtaç, yolda kalmış veya misafirlerimizin sahur ihtiyacını temin etmek için bu uygulamamızı geleneksel hale getirdik. Hamd olsun bu sene üçüncüsünü uygulamaya başladığımız bir sahur programındayız. Her akşam tekrar ederek, bayrama kadar bu uygulamamız devam edecek. İftar programlarımız ise şehrin 3 bölgesinde. Sağlıkla, huzurla, mutlulukla bayrama ulaşmayı ve halkımızla birlikte nice bayramlara eriştirmesini temenni ediyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.