banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

İdil'e özel harekât timleri sevk edildi

İdil ilçesi Yeni Mahalle ve Turgut Özal Mahallesi'nde PKK'lilerin yakalanması için düzenlenen operasyonda çatışma çıktı. Sabah saat 05.00 sıralarında çıkan çatışma saat 08.00’e kadar devam etti.

Çatışmada ölen veya yaralanan olup olmadığıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Çatışmanın PKK’lilerin yakalanması için Yeni Mahalle’de bazı evlere operasyon düzenlenmesi sırasında çıktığı ve bazı PKK’lilerin gözaltına alındığı iddia edildi.

Öte yandan büyük bölümünde hendeklerin kazıldığı ilçeye zırhlı araçlar ve otobüslerle özel harekat timleri sevk edildiği öğrenildi.

Şırnak merkez ve Mardin yönünden gelen Akrep ve Kobra'lardan oluşan yaklaşık 15 zırhlı araç ile 6 civarında otobüsün yer aldığı konvoyun ilçeye girişi sırasında geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

Sıkı güvenlik önlemleri altında İdil’e giren özel harekat timlerini taşıyan araçlardan oluşan konvoyda, uzaktan kumandalı patlamalara karşı frekans karıştırıcı jamerlerin de bulunduğu görüldü. Konvoyun İdil’e girişi sırasında önemli noktalarda da polis, zırhlı araçlarla önlem aldı.

İlçede hendeklerin kapatılması amacıyla kapsamlı bir operasyon yapılması bekleniyor.  

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.