banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

İdil'deki medrese hayırseverlerin yardımını bekliyor

İdil (Hezex) ilçesine bağlı Tepe köyde (Xıraprıpın) yapımına başlanan 50 kişilik yatılı medrese (Kur'an Kursu) hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Bölgenin en büyük camilerden birini kendi imkânları ile yapan Tepe köy halkı şimdi de medrese yapmak istiyor. Hayırseverlere seslenen köy halkı, medreseyi bir an önce hizmete açmak istediklerini söylediler.

Medresenin yapımıyla ilgilenen Molla İsa Özmen, köy halkının mütedeyyin olduğunu belirterek, yapılacak olan medresede Kürt halkına öncülük edecek alimlerin yetişmesini temenni ettiklerini söyledi.

Bölgenin medreselere ve alimlere büyük ihtiyaç duyduğunu belirten Özmen, “Bir nebze de olsa bizim de alim yetiştirmede katkımız olsun diye 50 kişilik yatılı bir medrese yapmaya karar verdik. Medresenin inşaatına başlamış bulunmaktayız. Bunu kısa zamanda bitirip ilim hizmetine açmak istiyoruz. Kısa süre önce bölgenin en büyük camilerden birisini yaptık. Caminin tüm ihtiyacını köylüler karşıladı. Köylülerin gelir durumu pek yok. Fakat yine de köy halkı olarak medreseyi bitirmeye kararlıyız. Ancak biz istiyoruz ki hayırda yarışalım. Bu hayırdan tüm Müslümanlar istifade etsin. Bu nedenle duyarlı Müslümanları bu hayra ortak olmaya davet ediyoruz.

Özmen, yardımda bulunmak isteyenlerin 05349376126 / 05384084622 telefon numaralarından kendilerine ulaşabileceklerini söyledi.  (M. Şerif Aşkın - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.