banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

İdil'de 6-8 Ekim şehitleri anıldı

 

 

İdil İrşad Der tarafından, geçtiğimiz yıl 6-8 Ekim’de HDP/PKK’lilerce vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşları için, Şırnak’ın İdil (Hezex) ilçesine bağlı Tepeköy (Xıraprapın) Merkez Camii’nde düzenlenen anma programı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Program,köy imamı Mesut KUL Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programa konuşmacı olarak katılan Batman İmam Hatip-Der Başkanı Molla Osman Teyfur’un yaptığı Kürtçe konuşmayla devam etti.

Konuşmasında geçen yıl 6-8 Ekim’de  şehit Yasin ve arkadaşlarının, fakir,yetim ve muhtaçları güldürmek için Kurban eti dağıttıkları sırada, çok vahşice katledildiklerini söyleyen Teyfur Hoca, “Geçmiş tarihlerde hiçbir kafir ve zalimin yapmadığı ve hatta Kürt milletinin örfünde, inancında ve kültüründe olmayan bir vahşet ile katledildiler. Kabil bir taş ile Habil’i şehit etti, Nemrut İbrahim’i (as) ateşe attı, Yezid, Hz. Hüseyin’in başını kesti. Fakat bunlar, tüm öldürme şekillerini uyguladılar. Yani bunlar önceki kafir ve zalimlerden daha ötedirler.” dedi.

Şehitler dava ve davetçiler için kayıp değildir

Daha sonra şehitler hakkında konuşan Tayfur şöyle devam etti:

 “Şehitler davetçiler için şahittir, kayıp değildir, daima fayda vermiştir. Habil’den başlayan Şehitler kervanı, kıyamete kadar devam edecektir. Şehitsiz bir İslam davası düşünülemez, her zaman İslam Davasına öncülük etmiş olanla, şehitlerdir. En büyük mükafat, yine şehitlerindir. İslam’ın hakimiyeti, ancak şehitlerin kanı ile olacaktır. Mesela Yasin ve arkadaşları belki yüz yıl yaşamış olsalardı, bu kadar İslam davasına fayda sağlayamazlardı. Ama onların kanı yüzlerce Müslümanın uyanışına sebep oldu. Dünyada İzzet ve şerefi, ahrette ise mükafatı kazanmak istiyorsak, İslam davasına ve şehitlerin bize bıraktıkları miraslarına sımsıkı sarılmamız lazım. Kafir ve zalimlere karşı da iman ve sabır ile durmak gerekir.”

Program şehitlerle ilgili sinevizyon gösterimin ardından yapılan dua ile  son buldu. (M. Şerif Aşkın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.