banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir Başbakan

Elazığ Yeni İHYA Eğitim, Kültür Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği (Yeni İHYA DER) Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfü Öztürk, yaklaşan yılbaşı kutlamaları ve devlet eliyle oynatılan milli piyango kumarı hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.  

Müslümanların milli piyango adı altında kumara teşvik edildiğinin altını çizen Öztürk; “Allah-u Teala, Kur’an’da, ‘Ey iman edenler içki kumar ve fal okları şüphesiz şeytan işi ve pislikleridir. Bunlardan kaçının ki saadete eresiniz. Şeytan şüphesiz içki ve kumar yüzünden aranızda düşmanlık ve kin sokmak ve sizi Allah’ı anmaktan namazdan alı koymak ister. Artık bunlardan vaz geçersiniz değil mi?’ diye buyuruyor. Yeryüzünde insanlığın yaşayabileceği ve rahat edebileceği uygun bir koşulda yaratıp döşeyen Rabbimiz, akabinde insanlığı da yaratarak insanın dünyadaki serüvenini başlatmıştır. İnsanlığın dünyada yaşamını daha sağlıklı, huzurlu, mutlu, barış ve esenlik içerisinde devam ettirmesi için yoldaki işaret taşlarını bir bir göstermiştir. Rabbimiz, içkinin, kumarın, şans oyunlarının şeytan işi birer pislik olduğunu ve bu fillerle şeytanın insanlık arasına kin ve nefret tohumları ektiğini, düşmanlıklar getirdiğini açıklayarak insanlığı uyarmaktadır. İçinde yaşadığımız bu zamanda ilahi buyrukları dikkate almayıp bu şeytani filleri isleyenlerin geldiği son nokta da herkesin malumudur. Hemen her gün haber sayfalarında içkiye müptela olmuş, kumara ve şans oyunlarına bağlanmış insanların nasıl da en yakın arkadaşlarını, eşini ve çocuklarını katlettiğini, aile hayatlarını yıktıklarını görmekteyiz.” Dedi.

İnsanlığın başına felaketten, musibetten dert ve kederden acı ve gözyaşından başka hiçbir şey vermeyen bu şeytani fiil ve eylemlerin    gün geçtikçe arttığını vurgulayan Öztürk, “Ülkemizde insanlığın başına bela edilen bu şeytani fillerin bir tanesi de milli piyango adı altında işlenen şans ve kumar oyunudur. Başına milli ifadesi konularak insanlığa mal edilmeye çalışılan bu şeytan işi piyango kumarı, devlet eliyle meşrulaştırılmaya çalışılmaktadır. Küçük bir araştırma yapıldığında daha önceki yıllarda bu milli piyango denilen kumar oyunundan kazanan insanların, daha sonra ne tür belalara maruz kaldığı görülecektir. Kazandığı parayla beraber ailesini arkadaşlarını, yaşadığı yeri, işini, itibarını hatta hayatını bile kaybedenler olduğu görülecektir. ‘Dindar nesil yetiştireceğiz’ diyenlerin bu konuda her hangi bir adım atmayıp aksine dindar nesli helak eden milli piyango kumarına teşvik etmesi, ayrıca sorgulanmalıdır.” şeklinde konuştu.

Hükümet yetkililerinin biran önce ciddi adımlar atarak gerek milli piyango kumarı gerekse de diğer şeytani pis filleri Müslüman halkın başından kaldırmak için çalışmalar başlatması gerektiğini belirten Öztürk, Diyanet İşleri Başkanlığının da yaklaşan bu kumar günlerinde özellikle Cuma hutbelerinde Müslüman halkımızı bilinçlendirmesi, üzerine düşen bir sorumluluktur. Aksi takdirde bunun hesabını âlemlerin Rabbine veremezler. Buradan halkımıza da çağrıda bulunarak çok dikkatli olmalarını istiyoruz: Ey halkımız çan seslerinin yükseldiği Hristiyan beldelerinde kurban telaşı ve Cuma namazı telaşı yokken, ezan sesinin yankılandığı ülkemizde yılbaşı telaşına kapılıp Hristiyan adetlerini, milli piyango kumarını bir bayram havasında kutlamak ne kadar doğru ne kadar mantıklıdır diye kendimizi sorgulamamız gerekmez mi?” ifadelerini kullandı. (Sinan Bilici-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.