banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

İçişleri ve Sağlık Bakanı 550 yıllık caminin açılışına katıldı

İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu Bursa’da 550 yıl önce Hoca Muhittin Mehmet Altıparmak tarafından yaptırılan Altıparmak Camii’nin açılışına katıldı. Yenilenen Altıparmak Camii, çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla ibadete açıldı.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin katılımıyla yapılan açılışın ardından Altıparmak Camii’nde Cuma namazı kılındı.

Açılış programında konuşan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, 1 Kasım seçimlerini sorunsuz şekilde tamamladıklarını hatırlattı. Seçimlerde kendilerine destek veren halka ve Bursalılara teşekkür eden Müezzinoğlu, "Bursa milletvekilimiz Efkan Ala İçişleri Bakanı, şahsım da Sağlık Bakanı olarak huzurlarınıza geldik. Sizlerin dualarınızı bekliyoruz. Rabbim mahcup etmesin. 80 milyon ülke vatandaşı adına üstlendiğimiz sorumlulukların hakkını ve hesabını verebilmeyi Rabbim bize nasip etsin" şeklinde konuştu.

550 yıllık eser

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 550 yıl önce Bursa’da Hoca Muhittin Mehmet Altıparmak tarafından yaptırılan Altıparmak Camii’nin Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ve kültürel mirasın tekrar canlandırılması çalışmaları kapsamında ayağa kaldırıldığını anlattı.

Konuşmalardan sonra Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın duasının ardından, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, İçişleri Bakanı Ala, Vali Karaloğlu ve Başkan Altepe, Altırparmak Camisi’nin yeni yüzüyle açılışını gerçekleştirdi. Bursa Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da katıldığı programın ardından Altıparmak Camii’nde Cuma namazı kılındı. Ardından halka lokma ve ayran ikram edildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.