banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Emir Preldzic 4 Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray

İçişleri Bakanı'ndan Cizre açıklaması

İçişleri Bakanı Selami Altınok, bir haftadır sokağa çıkma yasağının devam ettiği Cizre'deki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Altınok, operasyonun amacının tuzakların kaldırılması, bombalı eylemlerin sona erdirilmesi ve kamu düzenin yeniden sağlanması olduğunu belirtti.

Operasyonla artan şiddet olaylarının önlendiğini ifade eden Bakan Altınok, ilçede süren sokağa çıkma yasağı en kısa zamanda kaldırmak istediklerini dile getirdi.

Sivillerin zarar görmemesi için azami dikkat edildiğini belirten Altınok, operasyonların bilançosunu şöyle açıkladı: "Cizre'de 800 kilo patlayıcı imha edildi. 10 örgüt mensubu gözaltına alınmış 7 terör örtünü mensubu ölü ele geçirilmiştir. 11 polis ve 4 vatandaş yaralandı, bir vatandaş hayatını kaybetti."

PKK'nin toplam kaybının şu ana kadar 30-32 civarında olduğunun değerlendirildiğini ifade eden Altınok, PKK tarafından 21 roketatar kullanıldığını, 6 zırhlı aracın zarar gördüğünü kaydetti.

Cizre halkının insani tüm ihtiyaçlarının karşılanması, sağlık, gıda gibi ihtiyaçları için azami düzeyde özen gösterildiğini dile getiren Altınok, Valilik tarafından belirlenen noktalarda gıda dağıtımı yapıldığını, fırınlar açıldığını ve sağlık hizmetleri için gereken tüm tedbirlerin devreye sokulduğunu ifade etti.

Dağlıca ve Iğdır saldırılarının ardından düzenlenen protesto eylemlerinde yaşanan olaylarla ilgili de bilgi veren Bakan Altınok, olaylarda 2 kişinin hayatını kaybettiğini 40 polis ile 51 sivilin yaralandığını, 69 parti binasının saldırıya uğradığını söyledi.

Bakan Altınok, olaylarda 300'den fazla kişinin gözaltına alındığını ifade etti. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.