banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

İçişleri Bakanı Ala'dan HDP'ye tepki

HDP’nin, bugün  yapılacak IŞİD karşıtı küresel eylem için yaptığı sokağa çıkma çağrısının ardından, hükümet kanadından olumsuz açıklamalar gelmeye devam ediyor.


İçişleri Bakanı Efkan Ala, HDP’nin 1 Kasım çağrısını değerlendirerek, HDP’nin yasa dışı çağrı yaptığını ve bu çağrının kanunlara aykırı olduğunu söyleyerek, “Eğer HDP yasalara uygun olarak bir miting düzenlemek isteseydi, buna hiçbir engel yok” dedi.

HDP’nin 1 Kasım’da  sokağa çıkma  çağrısını değerlendirerek, HDP’nin yasa dışı çağrı yaptığını ve bu çağrının kanunlara aykırı olduğunu belirten Bakan Ala, “Eğer HDP yasalara uygun olarak bir miting düzenlemek isteseydi, buna hiçbir engel yok. İnsanlarımızın mal ve can güvenliğini tehlikeye düşürecek bu tür çağrıyı tekrardan yapmış olması, HDP’nin ikinci büyük hatasıdır .Bu ülke hepimizin ve hepimizin üzerinde titremesi gereken sorumluluklarımız var. O çocuklar, sokağa çağrılarak gelecekleri karartılıyor. Onların üzerinden siyaset yapılıyor. Bunlar, doğru şeyler değil.” şeklinde konuştu.

Konuşmasında  vatandaşlara da seslenen İçişleri Bakanı Ala, HDP’nin yasa dışı çağrı yaptığını ve bu çağrının kanunlara aykırı olduğunu belirterek, “İnsanları sokağa çağırmak bizim kanunlarımıza aykırıdır. O insanların, sokağa çıkanların sorumluluğu, o çocukların sorumluluğu elbette HDP'nin üzerindedir. Biz kesinlikle bu çağrıya, vatandaşlarımızın kulak asmamasını, uymamalarını arzu ediyoruz” dedi.   (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.