banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik

İçişleri Bakanı Ağrı'da

1 Kasım’da yapılacak Genel Seçimlerin güvenliği kapsamında bir takım temaslarda bulunmak üzere Ağrı’ya gelen İçişleri Bakanı Selami Altınok, 14.00’da Ağrı Ahmed-i Hani havalimanında indi.

Bakan Altınok, Havalimanında, Emniyet Genel Müdürü M. Celalettin Lekesiz, Jandarma Genel İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Selçuk Yüce, Müsteşar Yardımcısı Mehmet Tekinarslan, Ağrı Valisi Musa Işın ve kurum amirleri tarafından karşılandı.

Burada bir açıklama yapan Bakan Selami Altınok, seçim güvenliği kapsamında ziyaretlerini gerçekleştirdiğini belirtti.  

Halkın iradesinin gerçek manada tecelli etmesi manasında gayret ettiklerini söyleyen Bakan Altınok, "Türkiye malumunuz olduğu üzere 1 Kasım'da tekrar seçime gidiyor. Seçimin huzur ve güvenlik şartları içersinde demokratik hukuk kuralları çerçevesinde ve halkımızın iradesinin gerçek manada tecelli etmesi noktasında sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için bizler, illerde valilerimiz, Ankara'daki bütün güvenlik bürokratlarımız bu konuda büyük bir gayret gösteriyoruz. İllere yaptığımız ziyaretlerde valilerimizden ve güvenlik birimlerimizden ilimizin ihtiyaçları nedir, herhangi bir sıkıntı varsa sıkıntının çözülmesi noktasında yapılabilecekler nedir, bunları beraber istişare ediyoruz. İyi bir pespektif oluşturmaya çalışıyoruz." dedi.

Seçimde sandık güvenliğini en iyi bir şekilde sağlamaya gayret gösterdiklerini ifade eden Bakan Altınok, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aldığımız bu bilgileri ve görüşmeleri de Ankara'da katkı yapmamız lazım. Genel konular varsa Ankara'da gerekli katkıları yaparak Türkiye'nin önümüzdeki süreçte hem seçim çalışmalarını güvenli bir şekilde, yapmasını sağlamak ve seçim günü sandık güvenliğini en iyi bir şekilde sağlamak noktasında gayretlerimizi göstereceğiz. Çalışmalarımız iyi gidiyor. 81 vilayetimizde güvenlik birimlerimiz tecrübeliler, seçim hazırlıkları zaten vardı, tekrar onları inceleyeceğiz. Ve 1 Kasım'da seçimde Türkiye’de herkesin seçim güvenliğini ve demokratik duyarlılığı çerçevesinde yapılacak bir seçimi tüm dünyaya örnek olabilecek bir seçim yapma gayretinde olacağız. Ziyaretimizin temel sebebi budur."  

Bakan Selami Altıok, daha sonra Ağrı Valiliğine ziyarette bulundu. Burada yapacağı toplantının ardından, Jandarma Özel Harekat Birliği, Ağrı Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma İl Alay Komutanlığı ziyaretlerinde bulunacak.

Bakan Altınok, buradan hava yolu ile Ankara’ya geçecek. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.