banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO Yayladağıspor

Gaziantep Üniversitesi’nde (GAÜN) düzenlenen “Peygamber Aynaları” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Abdurrahim Ali Ural, Hz. Muhammed’in insanlığın aynası olduğunu söyledi.

GAÜN Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen konferans Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Konferans Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik’in açılış konuşması ile devam etti.

Çelik, “Bir adım atmak, durmaktan daha iyidir. Müslümanlar olarak ikinci, üçüncü adımları getirmek bir adım atmaya bağlıdır. Üniversitesi ile müftülüğü ile diğer sivil kuruluşlarıyla insanlığa medeniyet armağan etmiş bu toprakların bir ferdi olarak bir şeyler yapmak gerekir.”dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Abdurrahim Ali Ural, “Aynaya bakan, aynaya baktıktan sonra kendinde bir düzeltmede bulunmuyorsa bu işte bir yanlışlık var demektir. Hz. Peygamber, insanlığın aynasıdır.” ifadelerini kullandı.

Hepimizin hayatımız boyunca defalarca aynaya baktığımızı, aynaya bakmanın beraberinde getirdiği sorumlulukları da yerine gerektirilmesi gerektiğini belirten Ural, “Aynaya bakan, aynaya baktıktan sonra mutlaka kendinde bir düzeltmede bulunmuyorsa bu işte bir yanlışlık var demektir. Hz. Peygamber, insanlığın aynasıdır. Sahabeler yani O’nun yol arkadaşları hep o aynaya bakarak kendilerine çeki düzen verdiler. Örnek olabilmek son derece güçtür. Hz. Peygamber, Yüce Allah tarafından örnek kişilik olarak insanlığa takdim edilmiştir. Kendisine bakılarak insanlığın bir yolda yürümesi istenmektedir.” şeklinde konuştu.

Hz. Peygamber’i örnek alın

Örnek olmanın, genel anlamda birebir yansımayı, birebir taklit etmeyi getirdiğini hatırlatan Ural son olarak şunları söyledi: “Modern zamanlarda örnek alınan bazı kişiler buna gençler idol diyor. Bir şarkıcıyı kendine örnek alıyor. Onun gibi giyinmeye, konuşmaya başlıyor. Böylece aynı örnekten onlarca, yüzlercesi türemiş ve üremiş oluyor. Hz. Peygamberin örneklik durumu böyle midir? Hz. Peygamber sahabelerini ki sahabeleri O’nun hem dostları, arkadaşlarıdır ama hem de öğrencileridir. Sahabelerin hayatlarına baktığımız zaman her birinde kendilerine ait özel dokular, davranışlar görebiliyoruz. Bu insanın karakteridir, benliğidir. İslam’da kibir yoktur ama İslam insan benliğine de hürmet eder. Muhammed İkbal bunun üzerinde çok duruyor, birçok eseri var. İnsanın bireysel olarak bir şahsiyeti oluşmazsa bireysel kimliklerini tamamlayamayan kişilerden özlenen bir İslam toplumu da oluşamaz. Bireyin inşası için Sevgili Efendimiz kişilerin özlerine, karakterlerinin çekirdeklerine İslam’a mugayir olmadığı sürece dokunmamıştır.”

Konferansta KAGEM Gaziantep Şube Müdürü Zehra Ünal da kısa bir konuşma yaptı. Konferans yapılan dua ile sona erdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.