banner2
Öne Çıkanlar toz Sugeldi Douglas Tanquee Trendyol 1. Lig Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy

'Hz. Muhammed'in resmi' diye yayınladılar!
95 sayfalık özel bir Arap dünyası dosyası hazırlayan dergi bu özel sayısında Hz. Muhammed’in de resmedildiği bir görsel kullandı.

Dergi resmin Müslüman dünyasını rahatsız edebileceğini düşünerek de yüzü örtülü bir şekilde verdi. Fakat buna rağmen derginin Fas’taki yayımına izin verilmedi. Fas’tan sansür yiyen dergi yöneticileri, “gösterdikleri özene rağmen böyle bir tepkinin anlaşılamaz olduğunu” söyledi. Faslı yetkililer ise konu hakkında fikir beyan etmeyeceklerini dile getirdiler.

535 BİN TİRAJI VAR

1953 yılında kurulan dergi 2010 yılında yaklaşık 535 bin tiraj yaptı. Ülkenin saygın haber dergileri arasında yer alan L’Express’e daha önce Albert Camus’den Jean-Paul Sartre’a, François Mitterand’dan Raymond Aron’a önemli isimler katkıda bulunmuştu.

Diğer yandan Hz. Muhammed’in resmedilmesi krizi bu sene Fransa’da ikinci defa baş gösterdfi. Kasım ayı başında haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo’nun yayımladığı Hz. Muhammed karikatürü İslami çevrelerden büyük tepki çekmiş, derginin binasına saldırılar düzenlenmişti.

Habertürk Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.