banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Karaköprü Narı Vali Salih AYHAN Kimdir Abdülkadir Barut

Hz. Mevlana Gaziantep'te anıldı

Hz. Mevlana’nın 807’nci doğum yıl dönümü münasebetiyle Şehitkâmil Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikle Hz. Mevlana anıldı. Törene, Mevlana Celaleddin Rumi'nin 22. kuşaktan torunu ve Uluslararası Mevlana Vakfı Başkanı Faruk Hemdem Çelebi, kardeşi Ayşe Esin Çelebi Bayru ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin katıldı.

Program Mehmet Fatih Çıtlak'ın mesnevi sohbeti ile başladı. Mevlana'nın yaşam tarzı ve hayatından örnekler veren Çıtlak, böyle din adamlarının İslam dünyasında önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, programdaki konuşmasında, Hz. Mevlana'yı rahmet, minnet ve şükranla andıklarını belirterek, “Hz. Mevlana, huzur ve barışı temin edebilmenin yolunun yalnızca ekonomik olmadığını yüzyıllar öncesinden göstermiştir. Onun öğretileri günümüz dünyasında daha da önem kazanmaktadır. Hz. Mevlana’nın baktığı yerden bakabilmenin, gönül dili ile konuşabilmenin yolunu bulmalılar. Hacı Bektaş-ı Veli’nin, Yunus Emre’nin baktığı yerden bakmaları ve insanlara bu yönden yaklaşabilmeleri gerektiğini biliyoruz.” diye konuştu.

Program, sema gösterisi ve dua ile sona erdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.